İzmir'deki Bağımsız Adaylardan Tepki - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Bağımsız Adaylardan Tepki

İzmir\'deki Bağımsız Adaylardan Tepki

Mehmet Tanhan ile Erdal Avcı, seçim çalışmalarının engellendiğini, güvenliklerinin sağlanıp eşit ve adil uygulama istediklerini dile getirdi.

07.06.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun desteklediği bağımsız adaylar Mehmet Tanhan ile Erdal Avcı, seçim çalışmalarının engellendiğini, güvenliklerinin sağlanıp eşit ve adil uygulama istediklerini dile getirdi.

İzmir 1'inci bölge bağımsız adayı Mehmet Tanhan ile 2'nci bölge bağımsız adayı Erdal Avcı, Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, şöyle dedi:

"Adaletsiz seçim sistemini ve yüksek seçim barajını aşmak amacıyla genel seçimlere bağımsız milletvekili adayları ile girmek için Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nu oluşturduk. Sayın Tanhan ve Avcı ile seçim çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalar sırasında İzmir Valiliği'nin adaletsiz uygulamalarına maruz kalıyoruz. İzmir'de kolluk güçleri seçim çalışmalarımızı engelleme ve yıldırma gayreti içindedir. Valiyle yapılan görüşmelere rağmen, İzmir adaylarımızın seçim çalışmaları, kolluk güçleri tarafından engellenmekte, güvenlik sağlanmamaktadır.

Çalışmalar sırasında gençlerimiz afiş ve bayrak asarken gözaltına alınmakta, para cezaları kesilmektedir. Kolluk güçleri asıl görevlerini yapmayıp, aday ve çalışanlarını, çeşitli yerlerdeki çalışmalar sırasında korumamaktadır. İzmir Valisi'ni göreve çağırıyoruz. Ödemiş'teki saldırıyı engellemeyen kamu görevlileri hakkında hemen soruşturma açınız. Benzer olaylara yol açılmaması, seçim çalışmalarımızın engellenmemesi için kentteki kolluk kuvvetlerine gereken talimatı veriniz. Aksi halde yaşanan saldırılardan ve hukuksuzluklardan doğrudan sizi suçlayacağız. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşanan olaylarla, seçim ortamı iktidar yanlısı kamu görevlileri eliyle sabote edilmektedir. Bizleri destekleyenleri mücadelemize katılmaya, adaylarımızı desteklemeye çağırıyoruz. "

Bağımsız aday Erdal Avcı ise, yapılan uygulamalarla CHP ve AK Parti'nin, sokakta danışıklı dövüş yaptığını, kendilerinin kazanmaması için ortak hareket ettiğini ancak en iyi cevabı sandıkta halkın vereceğini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Bağımsız Adaylardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement