'Etek Altı' Görüntü Dosyası 3 Yıl Sonra Açıldı; 1'i Müdür, 7 Polis Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

'Etek Altı' Görüntü Dosyası 3 Yıl Sonra Açıldı; 1'i Müdür, 7 Polis Gözaltına Alındı

\'Etek Altı\' Görüntü Dosyası 3 Yıl Sonra Açıldı; 1\'i Müdür, 7 Polis Gözaltına Alındı

İzmir'de bir öğretmenin genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla açılıp 'örtülen' dosya dün tekrar açıldı. biri dönemin Asayiş Şube Müdürü, 7 polis gözaltına alındı.

05.05.2015 21:45  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç yıl önce İzmir'de bir öğretmenin genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla açılıp 'örtülen' dosya dün tekrar açıldı. O öğretmen ve delilleri yok ederek onu serbest bıraktırdıkları iddia edilen, biri dönemin Asayiş Şube Müdürü, 7 polis gözaltına alındı.

YÜZLERCE SUÇ DELİLİNİ YOK EDİP SERBEST KALMASINI SAĞLAMIŞLAR!

İzmir'de 2012 yılında metro istasyonunda üniversiteli genç bir kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla yakalanan dershane öğretmeni F.Ç.'nin bilgisayarında bulunan yüzlerce suç delilini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını sağladıkları iddia edilen İzmir eski Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman'ın da aralarında bulunduğu 7 polis gözaltına alındı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DE GÖZALTINDA

Soruşturmada, şu anda Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. de Tunceli'de gözaltına alındı.

GİZLİ KAMERAYLA ETEK ALTI GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİ

İzmir'de bir dershanede kimya öğretmeni olan ve o dönem Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi gören F.Ç., iddiaya göre, 26 Temmuz 2012'de araba anahtarı şeklindeki gizli kamerayla, Bornova İstasyonu'nda Ege Üniversitesi öğrencisi M.Ş.U.'nun etek altı görüntülerini çekti.

Durumu fark eden başka bir üniversiteli, F.Ç.'ye müdahale etti. Çıkan kavga sonrası F.Ç. gözaltına alındı. Kamera ve evindeki bilgisayarına el konulan F.Ç. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

HATIRLI KİŞİLERDEN EMNİYETE TELEFON YAĞDI

İddialara göre, hatırlı kişilerden emniyete telefonlar yağdı ve ardından delil olarak toplanan bilgisayar ve kameradaki fotoğraflar bir anda 'ortadan yok oldu', tutanaklar değiştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılan F.Ç., serbest kaldı. İlerleyen günlerde hakkında açılan özel hayatın gizliliğini ihlal soruşturması için de takipsizlik kararı verildi. Kararda, olayın mağduru üniversite öğrencisi M.Ş.U.'nun görüntülerinin bulunamadığına dikkat çekildi.

OLAYDAN 3 YIL SONRA GELEN İTİRAF

Olaydan 3 yıl sonra, yani 2015'te, o dönem İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis, kimya öğretmeni F.Ç.'nin gözaltına alınması ve ardından serbest bırakılmasına kadar giden süreci itiraf ettiler.

DELİLLER YOK EDİLDİ

Bu polislerin iddiasına göre, anahtarlık kamera ve bilgisayardaki deliller yok edilmiş, sahte tutanaklar düzenlenmiş, olay örtbas edilmiş, F.Ç. de böylece 'kurtarılmıştı'. Bu itiraflar üzerine, kamera ile etek altı görüntüleri kaydedildiği iddia edilen genç kız ile F.Ç'nin yakalanmasını sağlayan öğrencinin ifadeleri, bir kez daha alındı.

BİR DE KOMİSER VAR

Bunun üzerine dün İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile dönemin İzmir Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman (şu anda İzmir Emniyet Müdürlüğü Ulaştırma Şube Müdürü), emniyet amiri Nazmi M. , komiser Salih Cüneyt Y. ile birlikte 4 polis memuru gözaltına alındı.

Şu anda Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası F.Ç.'nin de evine dün sabah saatlerinde baskın düzenlendi. F.Ç.'nin evinde arama yapıldı ve bilgisayarının imajları alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Etek Altı' Görüntü Dosyası 3 Yıl Sonra Açıldı; 1'i Müdür, 7 Polis Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Exclusive: Bu tarz işleti örtbas etmede 1 numara CHP ve MHP araştırılsın hangi siyasetçi veya hatırlı kişiler talimat vermiş 12 18 Yanıtla
  • Uzman: O delilleri yok eden Polisi önce meslekten atacan sonrada iyibir ceza vereceksin 13 5 Yanıtla
  • darbukaci: Böyle mesleğini kötüye kullanan hangi meslekten olursa gereğini yapmalı 16 0 Yanıtla
  • Yvz: Yuhhh be 11 0 Yanıtla
  • DERSİMLİ: kadrolaşmak adına üniversiteye herkesi aldılar, bizden olsun da ne olursa olsun dediler, şimdi eğitim hariç her şeyle anılıyor üniversitenin adı, cemaatle uğraşmak istiyorsanız üniversitemize gelin, buralar dolu 6 2 Yanıtla
  • muro: Ya ne anlıyorlar ki bundan? vallahi bir anlam veremiyorum. Hadi gördün diyelim ne olacak. 3 0 Yanıtla
  • ...: hiç bir şube müdürrü il emniyet müdürünün baskısı olmadan hele şu zamanda böyle bir olaya imza atmaz illaki il emniyet müdürünün baskısı vardır.bence bu iddalar doğrudur delil yok edilmiştir bu hep yapılıyor ve yapılacakta. il emniyet müdürünün nasıl olsa imzası yok evrakta şube müdürü il emniyet müdürü söyledi dese adam ben böyle bir şey demedim deyip yırtacak.olan yine gariban tayfaya 0 2 Yanıtla
  • Uzman: Haberin videosunu kaç kişi açtı... 2 0 Yanıtla

Advertisement