İzmir İl Özel İdaresi'ne Ait Mallarının Paylaşımı - Son Dakika
Güncel

İzmir İl Özel İdaresi'ne Ait Mallarının Paylaşımı

İzmir İl Özel İdaresi\'ne Ait Mallarının Paylaşımı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "11 Ekimde bir yürüyüş yaparak toplumda farkındalık yaratmak istiyorduk. Ancak yargıya intikal etmiş bir konuda, yargı sürecini etkileme endişesi ve hassasiyeti taşıdığımız için, yapmayı düşündüğümüz eylemden vazgeçtik"

26.09.2014 12:13

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılan İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı tartışmalarına ilişkin, "11 Ekimde bir yürüyüş yaparak toplumda farkındalık yaratmak istiyorduk. Ancak yargıya intikal etmiş bir konuda, yargı sürecini etkileme endişesi ve hassasiyeti taşıdığımız için, yapmayı düşündüğümüz eylemden vazgeçtik" dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapılan 44. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), toplantısında konuşan Kocaoğlu, kent gündemindeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Kocaoğlu kuruluş çalışmalarını sürdürdükleri "Katı Atık Bertaraf Tesisi" ile ilgili Mahalli İdareler Kurulu onayından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da ön fizibiliteyi onayladığını açıkladı.

Kapatılan İl Özel İdaresinin mallarının devri konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili konunun yargıya taşındığını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim önemli problemlerimizden bir tanesi 4,5 milyar liralık özel idare mallarından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve ilçe belediyelere hiçbir şey verilmemesi konusu. Bu konudaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konu yargı sürecinde. Bizimle ilgili olanları biz, bizimle ilgili olmayanları ilçe belediyeleri yargı sürecine taşıdı. 11 Ekimde bir yürüyüş yaparak toplumda farkındalık yaratmak istiyorduk. Ancak yargıya intikal etmiş bir konuda, yargı sürecini etkileme endişesi ve hassasiyeti taşıdığımız için, 11 Ekimde yapmayı düşündüğümüz eylemden vazgeçtik. İlerde yargı sürecinden sonra ne yapmamız gerekiyorsa, kentimizle birlikte yapmaya çalışacağız." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir İl Özel İdaresi'ne Ait Mallarının Paylaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement