İzmir Kentsel Dönüşümde Plan Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İzmir Kentsel Dönüşümde Plan Tepkisi

İzmir Kentsel Dönüşümde Plan Tepkisi

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, 540 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için hazırlanan plana itiraz eden bir grup, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu Mahalleler Birliği öncülüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklama yaptı.

23.07.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, 540 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi için hazırlanan plana itiraz eden bir grup, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu Mahalleler Birliği öncülüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklama yaptı. Açıklamanın ardından gruptakiler yanlarında getirdikleri plana itiraz dilekçelerini müdürlüğe teslim etti.

Anadolu Caddesi'ndeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası önünde saat 14.00'te Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu Mahalleler Birliği öncülüğünde toplanan yaklaşık 50 kişi, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, ancak hazırlanan plana itiraz ettiklerini belirtti. Grup adına basın açıklamasını Zeynep Gökçe yaptı. Plan hazırlanırken kentsel dönüşüm sınırlarında kalan evlerde yaşayanların fikirlerinin sorulması gerektiğini kaydeden Gökçe, "Geçen 26 Haziran itibariyle dönüşüm alanı içinde kalan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak mahallelerini kısmen kapsayan, 101.4 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı. Son itiraz tarihi 25 Temmuz 2015. Bu plan hazırlanırken de yine bizlere bir şey sorulmadı. Askıya çıkmış alan genel olarak boş alan üzerinde bulunuyor ve mevcut planların yürürlükten kaldırılmasını gerektirecek herhangi bir durum ve gerekçe bulunmamakta. Plan notlarından anlaşılacağı üzere, konut alanı olarak ayrılmış alan; mevcut imar planında jeolojik açıdan sakıncalı ve yapı yasaklı alan olmasına rağmen, dönüşüm uygulamalarını kolaylaştırmak amacıyla rezerv yapı alanı olarak düzenlenmiş olması, dönüşüm tehdidi altındaki diğer mahallelerin bu alana göçertilmek istendiği sonucunu doğurmaktadır" dedi. Söz konusu bölgede yaşayıp 40 yıldır tapusunu alamayan 4 bin 200 hak sahibi olduğuna dikkat çeken Gökçe, "Bu topraklarda yaşayan yaklaşık 60 bin kişi görmezden geliniyor. Kentsel dönüşüm planında, yoksullar, esnaf, kiracılar, sosyal konutlar düşünülmemiş. Ancak projede dev alışveriş merkezleri, büyük ticari alanlar oluşturulmuş. Bu planla yapılmak istenen rant sağlamaktır. Yaşamlarımıza uzatılmış bir talan planıdır. Bizler bu mahallelerin gerçek sahipleri olarak idarecilerin bu emellerine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte bu plana itiraz edeceğiz" diye konuştu. Açıklamanın ardından gruptakiler yanlarında getirdikleri plana itiraz dilekçelerini müdürlüğe teslim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kentsel Dönüşümde Plan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement