İzmir - Klasik Otomobilcilerden, İzmir'e Zafer Günü Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İzmir - Klasik Otomobilcilerden, İzmir'e Zafer Günü Ziyareti

İzmir - Klasik Otomobilcilerden, İzmir\'e Zafer Günü Ziyareti

Klasik otomobilcilerden, İzmir'e zafer günü ziyaretiİzmir'de 1950- 1970 yıllarının son model otomobilleri, bugünün klasikleri kentin 94. kurtuluş yıldönümüne renk kattı.

09.09.2016 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik otomobilcilerden, İzmir'e zafer günü ziyareti

İzmir'de 1950- 1970 yıllarının son model otomobilleri, bugünün klasikleri kentin 94. kurtuluş yıldönümüne renk kattı. İzmir ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, zafer turuna katıldı. Klasik otomobiller, modelleri ve renkleriyle İzmirliler'e zafer gününde nostalji yaşattı.

İzmir'in kurtuluş coşkusuna ortak olmak isteyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, İstanbul'dan başlayan yolculuklarında ilk olarak, Akhisar'daki Keskinoğlu Ailesi'nin misafiri oldu. Klasik otomobilciler, burada Keskinoğlu klasik otomobil müzesini gezip, araçları inceledi. Klasik otomobilcilerin ikinci durağı ise bu kez Torbalı'daki Özgörkey ailesine ait klasik otomobil müzesi oldu. Türkiye'nin ilk ve tek resmi klasik otomobil müzesini gezip incelemelerde bunan klasik tutkunlarının sonraki ziyaretlerini Torbalı'daki Lucien Arkas Bağları içinde bulunan LA Mahzen'e yaptı. Türkiye'nin en büyük tek parsel organik bağı olan Lucien Arkas Bağları'nda, yemeklerini yiyen şarap tadımına katılan klasik otomobil sahipleri, bağları da gezdi. 1950'li yıllardan 1970'li yıllara kadar çok geniş bir marka ve model yelpazesinde 30 otomobille İzmir'i ziyaret eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin son durağı Alsancak Limanı oldu. Burada İzmir Klasik Otomobilciler Derneği üyeleriyle bir araya gelen araç sahipleri, ardından zafer geçişine katıldı. Birbirinden dikkat çekici otomobillere İzmirliler de büyük ilgi gösterdi. Bol bol fotoğraf çektirdi. Limandan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren turda otomobiller, modelleri ve renkleriyle İzmirliler'e zafer gününde nostalji yaşattı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, 'İzmir'de, İzmirlilerle onların en coşkulu anlarında bir arada olmak bizleri de mutlu etti. Biz her bayrama farklı etkinliklerle katılıyoruz. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu ve bizde bu günde bulunmak istedik. İzmir'in aydınlık insanlarıyla da buluşma imkanını elde ettik"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Klasik Otomobilcilerden, İzmir'e Zafer Günü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement