İzmir Valisi Toprak Yabancı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

İzmir Valisi Toprak Yabancı Öğrencilerle Buluştu

İzmir Valisi Toprak Yabancı Öğrencilerle Buluştu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'deki üniversitelerde eğitimlerine başlayan yabancı öğrenciler için düzenlenen Hoşgeldiniz Kokteyline, katıldı.

19.12.2013 17:29  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar İzmir Bölge Koordinasyon Ofisi tarafından 2013-2014 öğretim döneminde İzmir'deki üniversitelerde eğitimlerine başlayan yabancı öğrenciler için düzenlenen 'Hoşgeldiniz Kokteyli'nde konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'i uluslar arası yüksek öğrenim merkezi ve üniversite şehri yapacaklarını söyledi.

VALİ TOPRAK: İZMİR'İ ULUSLAR ARASI YÜKSEK ÖĞRENİM MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE ŞEHRİ YAPACAĞIZ

İzmir'deki bin 258'i burslu 4 bine yakın yabancı uyruklu öğrencinin İzmirlilerin misafiri olduğunu kaydeden Vali Toprak, "Bunun ileriye yönelik çalışmasını da yaptık. İzmir Kalkınma Ajansı aracılığıyla hazırlanan 2014-2023 yıllarını kapsayan kalkınma stratejimize burayı uluslararası yüksek öğrenim merkezi ve üniversite şehri yapmayı büyük harflerle yazdık. 4 bin değil 14 bin öğrenciyi en güzel şekilde ağırlayacak altyapıya sahibiz" dedi.

KEMAL YURTNAÇ: TÜRKİYE'NİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ OLACAKLAR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç da Türkiye'de 44 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu, bunun 13 bininin burslu olduğuna dikkat çekerek, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri olacağını söyledi.

YURTNAÇ: BU GENÇLER BİZE EMANET

Yurtnaç, "Dünyada öğrenci pazarı önemli. 4 milyon 300 bin üniversite öğrencisinin yüzde 20'si ABD'de. Bu pastadan aldıkları pay 20 milyar dolar. Biz elbette olaya ekonomik kazanç olarak bakmıyoruz. Amacımız 140 ülkeden öğrencinin başarılı bir şekilde eğitim hayatlarını tamamlamalarının ardından ülkesi ile ülkemiz arasında köprü kurmasına vesile olmak. Bize emanet olan bu gençlere el birliği ile Türkiye'yi sevdireceğiz. Onlar ülkelerine döndüğünde Türkiye'nin gönüllü elçileri olacak" şeklinde konuştu.

Öğrencileri temsilen konuşan Ege Üniversitesi (EÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Afganistan'dan Atiqurrahman Mayar da Türkiye'de kültürel farklılıklarını ortaya koyma fırsatı bulduklarını belirterek, eğitim, barınma, bursluluk gibi Türkiye'nin sunduğu imkanlar için teşekkür etti.

koktelylde iki öğrenci, İzmir'deki 104 ülkeden bin 258 öğrenci adına Vali Toprak ve Yurtnaç'a çiçek verdi. Programın sonunda yabancı öğrenciler türküler seslendirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Valisi Toprak Yabancı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement