İzmit Belediye Meclisi'nde, Pazar Tezgahı Devir Ücretine Zam Protestosu - Son Dakika
Güncel

İzmit Belediye Meclisi'nde, Pazar Tezgahı Devir Ücretine Zam Protestosu

İzmit Belediye Meclisi\'nde, Pazar Tezgahı Devir Ücretine Zam Protestosu

İzmit Belediye Meclisi'nin dün yapılan yeni yılın ilk toplantısında, pazar yeri devir teslim ücretlerinin metrekare başına 100 liradan 500 liraya çıkarılması üzerine, pazarcılar salonda protestoda bulundu.

07.01.2015 12:20

İzmit Belediye Meclisi'nin dün yapılan yeni yılın ilk toplantısında, pazar yeri devir teslim ücretlerinin metrekare başına 100 liradan 500 liraya çıkarılması üzerine, pazarcılar salonda protestoda bulundu. Belediye Başkanı ve Meclis üyelerini protesto eden 100'e yakın pazarcı esnafını özel güvenlik görevlileri güçlükle dışarıya çıkardı.

İzmit Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında çeşitli konular görüşüldü. Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda, pazar yerleri ve pazarcılarla ilgili düzenlemeler ele alındı. Aralık ayında gündeme gelen ve bu toplantıda karar verilen düzenlemeye göre, pazarcılardan kurdukları tezgahların devri  için metrekare başına daha önce 100 lira alınırken, bunun 500 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı. Belediye meclisinin toplantısını takip eden bir grup pazarcı esnafı da kararı protesto etti. Daha sonra dışarıdan da 100'e yakın pazarcı esnafı Meclis Salonu'na girerek protestolarını sürdürdü.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı yuhalayan pazarcılara özel güvenlik görevlileri müdahale ederek, onları güçlükle dışarıya çıkardı. CHP'li Belediye Meclis üyeleri de dışarı çıktı. Pazarcılar, Başkan Doğan ile görüşmek için bir süre belediye binası önünde bekledi, ancak görüşme olmadı.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise yaptığı açıklamada, salonda yaşananların halka yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtirken, eski tarifenin çok düşük kaldığını, tezgah devrinde daha önce metrekaresine 100 TL alınan devir ücretinin 500 TL'ye çıkarılmasıyla, bunun 400 TL'sinin belediyenin kasasına gireceğini, 100 TL'sinin ise Kocaeli Pazarcılar Odası'na verileceğini söyledi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit Belediye Meclisi'nde, Pazar Tezgahı Devir Ücretine Zam Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement