Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nda Uçuşlar Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nda Uçuşlar Başladı

Cengiz Topel Sivil Havaalanı\'nda Uçuşlar Başladı

İzmit'te 20 yıl önce yaptırılan, Nisan ayında seferleri durdurulan Cengiz Topel Sivil Havaalanı Ankara uçuşu ile yeniden seferlere başlatıldı.

02.09.2013 15:54  Güncelleme: 16:21

İhalesi 1994 yılında yapıldıktan sonra inşaatı tamamlanan, 1999 yılındaki depremde pist ve binaları hasar gören Cengiz Topel Sivil Havaalanı 2011 yılında yeniden ele alındı ve yenileme çalışmaları tamamlanıp 2 Kasım 2011 tarihinde Anadolu Jet'e ait Boing 737/700 tipi 149 kişilik uçakla ilk uçuş Trabzon'a gerçekleştirildi. Fazla talep olmadığı için sadece Trabzon'a karşılıklı sefer yapılan Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nındaki uçuşlardan önce Anadolu Jet çekildi, daha sonra Bora Jet geldi.

EKONOMİK OLMADIĞI İÇİN DURDURULMUŞTU

Ancak bu yılın Nisan ayında, ekonomik olmadığı için tüm uçuşlar durduruldu. Nisan ayından bu yana uçuş yapılmayan Cengiz Topel Havaalanı'ndan yeniden yapılan görüşmeler sonunda ilk kez bugün saat 10.30'da Anadolu Jet ile Ankara seferi gerçekleştirildi.

Kocaeli- Ankara tarifeli direkt uçuşların 5 Eylül'den 3 Ekim'e kadar salı, çarşamba ve perşembe günleri yapılacak. 6 Ekim'den itibaren ise pazartesi, salı, cuma ve cumartesi günleri uçuş yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nda Uçuşlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement