İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Açıklanıyor - Son Dakika
Güncel

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Açıklanıyor

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Açıklanıyor

İzmit Körfezi Balıklandırma Fizibilite Raporunun Oluşturulması projesinde elde edilen veriler kamuoyu ile paylaşılacak.

04.09.2014 12:13  Güncelleme: 12:21

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Körfezi'nin temizlenmesinin ardından körfezde balık popülasyonunun yeniden canlanması amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen ve Büyükşehir Belediyesi liderliğinde yürütülen "İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Fizibilite Raporunun Oluşturulması" projesi tamamlandı. Rapor 5 Eylül Cuma günü(yarın) saat 10.00'da Emex Otel'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla düzenlenecek kapanış semineriyle kamuoyuna duyurulacak.

3 AYLIK ÇALIŞMA TAMAMLANDI

İzmit Körfezi'ndeki mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmişliğine ve halkın denizden faydalanmasına katkı sağlanmasının hedeflendiği proje 10 Haziran'da start aldı. Proje kapsamında 3 aylık bir çalışmayla fizibilite raporu oluşturuldu. Emex Otel'de düzenlenecek kapanış toplantısında ise 3 aylık süreçte yapılan çalışmalar ve proje süresince yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilecek.

GENİŞ KATILIMLI ÇALIŞTAY DÜZENLENMİŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin ve STK'ların katılımıyla 23-24 Haziran'da Wellborn Luxury Otel'de 2 gün süreyle İzmit Körfezi'nin balık popülasyonun masaya yatırıldığı bir çalıştay gerçekleştirilmişti. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, körfezdeki balık çeşitliliğinin durumu ele alınmıştı.

PROJE RAPORU 3 AYDA TAMAMLANDI
Yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucu İzmit Körfezi'yle ilgili bir rapor oluşturuldu. Bu raporla birlikte İzmit Körfezi'ndeki balık türlerinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin devamı ve halkın denizden daha fazla istifade etmesi konusunda yapılacak çalışmalara katkı sağlanması planlanıyor. Proje kapsamında İzmit Körfezi'yle ilgili bugüne kadar yapılmış olan çalışmaların hepsi bir araya getirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Açıklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement