İzmit- Otomotiv Fabrikaları Bakım İçin Duruşa Geçti, Ro-Ro Gemileri Körfez'e Demir Attı - Son Dakika
Güncel

İzmit- Otomotiv Fabrikaları Bakım İçin Duruşa Geçti, Ro-Ro Gemileri Körfez'e Demir Attı

İzmit- Otomotiv Fabrikaları Bakım İçin Duruşa Geçti, Ro-Ro Gemileri Körfez\'e Demir Attı

Otomotiv fabrikaları bakım için duruşa geçti, Ro-Ro gemileri Körfez'e demir attı Türkiye'nin otomotiv üssü olan Kocaeli'nde, başta Ford Otosan Gölcük Fabrikası olmak üzere birçok otomotiv firmasının genelde bu ay içinde gerçekleştirdiği ve yıllık bakımların yapıldığı duruş nedeniyle, ro-ro gemileri de Körfez'e demir attı.

12.08.2015 13:58

Otomotiv fabrikaları bakım için duruşa geçti, Ro-Ro gemileri Körfez'e demir attı

Türkiye'nin otomotiv üssü olan Kocaeli'nde, başta Ford Otosan Gölcük Fabrikası olmak üzere birçok otomotiv firmasının genelde bu ay içinde gerçekleştirdiği ve yıllık bakımların yapıldığı duruş nedeniyle, ro-ro gemileri de Körfez'e demir attı. Şu anda sadece İzmit Körfezi'nin İzmit ve Gölcük açıklarında 5 adev dev ro-ro gemisi fabrikaların üretime başlamasını bekliyor.

Bu yıl, önce Bursa'daki fabrikalarda başlayıp Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasına da sıçrayan işçi eylemleri nedeniyle otomotiv sektörü üretim açısından zor günler geçirdi. İşçi eylemlerinin sona ermesi, işyerlerindeki üretim bandında çalışan işçiler arasında yapılan değişikliklerin etkisiyle fabrikalarda normal üretim akışına geçilmesi de bir süre gecikti. Bunlar sağlandıktan kısa süre sonra da, başta Ford Fabrikası olmak üzere otomotiv sektörü bu kez yıllık bakım için duruşa geçti.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda da bakımda çalışanların dışında tüm işçilere 5 Ağustos'tan itibaren izin verildi. Fabrikalarda üretim olmayınca da, buraya gelen ve araç taşıyan ro-ro gemileri de İzmit körfezi'ne zorunlu demir attı.

Şu anda sadece İzmit Körfezi'nin İzmit ve Gölcük açıklarında 5 dev ro-ro gemisi üretimin başlamasını bekliyor. Türk-Metal Sendikası yetkilileri, Ford Otosan Gölcük "Fabrikası'nda 16 Ağustos Pazar geceyarısından itibaren ilk vardiya işçilerinin işbaşı yapacağını ve fabrikanın bu tarihnten itibaren üretime yeniden başlayacağını bildirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit- Otomotiv Fabrikaları Bakım İçin Duruşa Geçti, Ro-Ro Gemileri Körfez'e Demir Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement