İzmit'te Türk Bayraklı Laiklik Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Türk Bayraklı Laiklik Yürüyüşü

İzmit\'te Türk Bayraklı Laiklik Yürüyüşü

İzmit'te, tbmm Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır' sözleri, Kocaeli Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği Türk bayraklı yürüyüşle proteso edildi.

28.04.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te, tbmm Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır' sözleri, Kocaeli Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği Türk bayraklı yürüyüşle proteso edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği laiklik yürüyüşüne siyasi ve sendika temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Merkez Bankası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Cumhuriyet yıkılmayacak, AKP yıkılacak' şeklinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Gurup, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Gurup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Yahya Kaptan 2. Başkanı Akın Turhan, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Anayasaya karşı yapılan bir saldırıyı protesto etmek ve yoldan çıkanları bir kez daha uyarmak için toplandıklarını söyleyerek, "TBMM Başkanlığı görevini yürüten İsmail Kahraman'ın Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir maddesinin kaldırılması yönündeki açıklaması karşısında Anayasamıza savunma kararlılığımızı göstermek için buradayız. Olay, basit bir ifade özgürlüğü olayı değildir. Her fırsatta cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışanları, cumhuriyete ve değerlerine 93 yıllık garabet diyenlere dur demek için buradayız" dedi.

Gurup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Türk Bayraklı Laiklik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement