Jandarma 173 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Jandarma 173 Yaşında

Jandarma 173 Yaşında

Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın 14 Haziran 2011-14 Haziran 2012 tarihleri arasında yaptığı faaliyetler açıklandı.

15.06.2012 16:25

Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın 14 Haziran 2011-14 Haziran 2012 tarihleri arasında yaptığı faaliyetler açıklandı.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Adana İl Jandarma Komutanlığınca, 14 Haziran 2011 - 14 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan kaçakçılık olaylarına karşı yol kontrol ve arama faaliyetleri neticesinde; 910 olaya müdahale edilmiş, toplam bin 130 kişi yakalandı. 2 ton 123 kilo kubar esrar, 257 bin 108 kök kenevir bitkisi, 40 bin adet cinsel uyarıcı hap, 939 bin 619 paket sigara, 6 ton 594 kilo çay, 29 bin 400 litre akaryakıt, 6 bin 500 litre sahte içki, bin 323 şişe kaçak içki, bin 331 adet tarihi eser ile çeşitli çap ve markada 27 adet silah ve bu silahlara ait 954 adet muhtelif fişek ele geçirildi.

Suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlar neticesinde 8 suç örgütüne müdahale edilmiş, toplam 97 şahıs yakalanmış ve bunlardan 30'u tutuklanarak cezaevine konuldu. Yapılan operasyonlarda; 75 adet sahte fatura, 238 adet tapu senedi, 684 adet çek-senet, 97 adet cep telefonu, 12 adet bilgisayar, 110 adet sim kart, 106 adet CD ve bin 489 adet suçta kullanılan muhtelif suç aleti, ayrıca 3 bin 501 asayiş olaylarına müdahale edilmiş ve toplamda 4 bin 715 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Emniyet ve asayişin temini ve vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla gece ve gündüz 24 saat esasına göre yapılan devriye faaliyetleri neticesinde bölgede hayvan hırsızlığı ve motosiklet hırsızlığı olaylarında da azalma oldu. Çalınan motosikletler ve hayvanlar kısa süre içerisinde şüphelileri ile birlikte yakalanarak şüpheliler adli mercilere motosikletler ve hayvanlar sahiplerine teslim edildi.

Kadına şiddet olaylarını ortadan kaldırmak maksadıyla daha önce sorunları dinlenmiş olan bayanların eşlerine yönelik olarak eşlere şiddet uygulanıldığı takdirde karşılaşabilecekleri hukuki yaptırımlar hakkında Hukuk İşlem Uzmanı tarafından, öfke kontrol sisteminin uygulanması hakkında Sosyal Hizmetler Uzmanı tarafından bilgi verildi.

Ayrıca koruma altına alınan ailelerin bağlı bulundukları Jandarma Karakol Komutanlıkları tarafından resmi ve sivil ekiplerce sık sık kontrol edildikleri, Çocuk ve Kadın Koruma Kısmı ile Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Kısmı tarafından ziyaret edilerek kadın haklarının korunması ile ilgili yasalar hakkında bilinçlendirilmesi neticesinde iki aile karşılıklı olarak koruma tedbirlerinin kaldırılması yönünde dilekçe vermeleri neticesinde tekrar yuvalarına döndü.

Adana İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde okula gitmeyen ve tarlalarda çalıştırılan çocukların eğitime kazandırılması maksadıyla çocuklarını tarlalarda çalıştıran aileleri ve çocukları eğitimin önemi hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Ayrıca kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilenen Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında Adana İl Jandarma Komutanlığı Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan çocuk ve gençler değişik dallarda sportif faaliyetlere yönlendirildi.

Bu çocukların bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamak, aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi arttırmak, istismar edilmelerini önlemek amacı ile halk oyunları, satranç, futbol, voleybol, basketbol, artistik jimnastik, müzik korosu, masa tenisi etkinlikleri bir plan dahilinde yapıldı ve futbol turnuvasında şampiyon olan jandarmanın turnuvaya hazırladığı Küçükdikili İlköğretim Okulu öğrencilerine ödül olarak Adana semalarında uçak gezisi düzenlendi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma 173 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement