Kaçakları Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Ölü, 42 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Kaçakları Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Ölü, 42 Yaralı (2)

Kaçakları Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Ölü, 42 Yaralı (2)

Yaralı SAYISI 48'E ULAŞTI Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, 8 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazası sonrası ilk olarak 42 olarak açıklanan yaralı sayısının 48 olduğu belirlendi.

09.01.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı SAYISI 48'E ULAŞTI

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, 8 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazası sonrası ilk olarak 42 olarak açıklanan yaralı sayısının 48 olduğu belirlendi. 1'i hamile kadın olmak üzere 15 kadın ile 17 çocuğun kazada yaralandığı belirtildi. Tedavisi süren yaralılardan 7'sinin sağlık durumunun ağır olduğu kaydedildi.

AŞIRI HIZLI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kazada ölen otobüs şoförü Yaşar Özkan ile 7 sığınmacının cenazeleri, Edremit ve Havran'daki hastanelerin morguna kaldırıldı. Ölenlerden 4'ünün kadın olduğu ifade edildi. Kazada tek teselli herhangi bir çocuğun ölmemesi oldu. Otobüsün kilometre kadranının 118'de takılı olduğu belirlendi. Yapılan ilk incelemede, otobüsün aşırı hızlı olduğunu, virajda yoldan çıkarak orta refüjü aştığı anlaşıldı. Karşı şeride geçen otobüsün şarampole takla atarak düştüğü ve lastiklerinin üzerinde durduğu belirtildi. Ölenlerin çoğunun kaza anında araçtan fırladığı ifade edildi.

BU KAZALARIN NEDENİ

Bir gün önce Çanakkale'de yine göçmenleri taşıyan otobüsün kaza yapması ve 4'ü sığınmacı 6 kişinin yaşamını yitirmesi dikkatleri bu kazaların üzerine çekti. Yetkililer son dönemde yol denetimlerinin arttırılması nedeniyle, denizden kaçak yollarla Yunan adalarından geçmeye çalışanların, İstanbul'dan kiraladıkları otobüslerle ara yolları kullanarak kıyılara ulaşmaya çalıştığına dikkat çekti. Kiralanan otobüslerin, sistem dışında kalan, kullanılmayan araçlar olması, sürücülerinin de güzergahları, yolları çok işi bilmemesinin faciaya davetiye çıkardığı bildirildi. - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçakları Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Ölü, 42 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement