Kaçakların Karnını Sahil Güvenlik Doyurdu - Son Dakika
Güncel

Kaçakların Karnını Sahil Güvenlik Doyurdu

Kaçakların Karnını Sahil Güvenlik Doyurdu

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesinde görev yapan Sahil Güvenlik ekipleri şişme bot içinde iliklerine kadar ıslanmış 58 kişilik Afgan grubunu kurtardı.

08.12.2015 16:05

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesinde görev yapan Sahil Güvenlik ekipleri şişme bot içinde iliklerine kadar ıslanmış 58 kişilik Afgan grubunu kurtardı. Sahil güvenlik ekipleri, karaya çıkardıkları kaçakları önce giydirdi, sonra da karınlarını doyurdu.

Sahil Güvenlik ekipleri bu gün Ayvacık Sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmek isteyen denize açılan kaçak göçmen grubuna yönelik ilk operasyonu Sivrice açıklarında yaptı. Bir balıkçı teknesine binip Midilli'ye geçmek için yola çıkan 64 Suriyeli TCSG 16 Bot Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalandı. Kaçaklar Küçükkuyu'ya getirilirken TCSG 6 Bot Komutanlığı da Küçükkuyu'nun Nusratlıaltı mevkiinden Midilli'ye gitmek için denize açılan ve dalgalar nedeniyle su almaya başlayan botta zor durumda kalan 58 Kişilik Afgan uyruklu kaçak göçmeni kurtardı. Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik ekipleri, önce iliklerine kadar ıslanmış olan bebek ve çocukları giydirip karınlarını doyurmalarını sağladılar. Ardından ıslak olan tüm kaçak göçmenler için elbise temin edip kuru kalmalarını sağladılar. Karınları doyan küçük çocuklar, iskeledeki bir kediyle oyuna daldı. İlk Operasyonda yakalanan 64 Suriyeli Ayvacıktaki Göçmen Geri Gönderme Merkezine sevk edilirken ikinci operasyonda yakalanan 58 Afgan Göçmen ise Jandarmaya teslim edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçakların Karnını Sahil Güvenlik Doyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement