Kadın İstihdamı, Kurulan Komisyonla Hız Kazanacak - Son Dakika
Güncel

Kadın İstihdamı, Kurulan Komisyonla Hız Kazanacak

Kadın İstihdamı, Kurulan Komisyonla Hız Kazanacak

Beylikdüzü Belediyesi 2015 yılı Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti.

02.03.2015 15:32  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun gündem maddelerinin olduğu mecliste öne çıkan detaylar, iki parti grubunun da müşterek kararı olarak meclise sunduğu Özgecan Arslan adının ilçede yeni hizmete girecek kültür merkezine verilmesi ve Strateji Planlama Müdürlüğü'nden gelen kadın-erkek eşitliğine dikkat çeken madde oldu. Meclis içerisinde Avrupa standartlarında düzenlenmesi öngörülen, kadın istihdamının üstüne düşen projenin başlaması kararı alındı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşen Mart ayı meclisinin 1. oturumu ayın ilk Pazartesi günü gerçekleşti. Mecliste AK Parti grubu 10 yazılı, 1 sözlü önerge gündeme getirdi. Gündeme alınması için oylanan yazılı önergelerin 5 tanesi oy birliğiyle kabul, 5 tanesi de oy çokluğuyla reddedildi. Bir sözlü önergenin ise oy birliğiyle gündeme alınmasına karar verildi.

Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün teklif karar olarak Başkanlık Makamı'na sunduğu Kadın-Erkek Eşitlik Şartı maddesi mecliste komisyon kurulması oylanarak, oluşturulan komisyona havale edildi. Gündem maddeleri içerisindeki Mor Bayrak Projesi ile de ilintilendirilerek çalışmalarına başlayacak olan proje ve komisyon, İstanbul Kalkınma Ajansı'na proje sunumu gerçekleştirecek. İlçedeki kadın istihdamını üst düzeye çıkarmayı planlayan proje sosyal sorumluluk anlamında da büyük bir adım olacak. Kadın ve Aile Müdürlüğü'ne bağlı olarak yürütülecek projede Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklaşa çalışacak.

Özgecan Beylikdüzü'nde Yaşayacak

Geçtiğimiz günlerde vahim bir olay sonucu hayatını kaybeden Özgecan Arslan'ı anarak meclise başlayan topluluk, bu acıyı unutmamak ve unutturmamak adına bir önerge sundu. İki parti grubunun müşterek önerge olarak meclise sunduğu Hürriyet Bulvarı'nda bulunan kültür merkezine "Özgecan Arslan" isminin verilmesi hususunun gündeme oy birliği ile alınmasına karar verildi ve madde kabul edildi.

Gündem Maddeleri Görüşüldü

Meclis gündeminde bulunan 1-2-3 ve 24. maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, 4. madde ise meclis bilgisine sunuldu. 5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-19-20-21-22-25-29-31-32-33-34-35 ve 36. maddelerin ilgili komisyonlara havalesine oy birliği ile karar verildi.17-18-23-30. maddeler ise oy çokluğuyla kabul edildi. 26-27-28. maddeler Başkanlık Makamı'na havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın İstihdamı, Kurulan Komisyonla Hız Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement