Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi

Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi

Dalaman'da birincisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçıların çizdiği resimler sergilendi.

05.06.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Belediyesi ve Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği işbirliğinde birincisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçıların Muğla'nın farklı bölgelerinde çizdikleri resimler sergilendi.

Dalaman'daki bir restoranda düzenlenen sergiye Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve davetliler katıldı. Serginin açılışında konuşan Kaymakam Şimşek, Dalaman'ın bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapmasının kendilerine mutluluk verdiğini dile getirdi.

Sergide çok güzel resimlerin yer aldığını belirten Şimşek, "Kadınların bu gibi sanatsal faaliyetlerde bulunması çok güzel. Sergide bulunan resimlerin hepsi birbirinden hoş. Bu yıl birincisi yapılan etkinliği önümüzdeki yıllarda da umarım devam ettiririz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Dalaman Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Ayfer Öztürk ise festival kapsamında Muğla'da düzenlenen Yörük Obası Şenliği'nde, Dalyan'da ve Sarsala Koyu'nda yaptıkları resimleri sergilediklerini kaydetti.

Festivale Gürcistan, KKTC ve Türkiye'nin değişik illerinden katılımcıların olduğunu bildiren Öztürk şunları söyledi:

"Festival kapsamında katılımcılarımız Muğla'nın farklı bölgelerinin doğal ve tarihi güzelliklerini tuvallerine yansıttı. Bu tür etkinliklerin bölgemiz ve ülkemizin yurt dışında tanınmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Festivali gelecek yıllarda katılımını daha da arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından katılımcılara protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi.

Sergi, üç gün açık kalacak. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement