Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi”, koordinasyon ve farkındalık oluşturulma seminerlerine Zonguldak ile devam edilecek.

11.03.2014 12:17

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi", koordinasyon ve farkındalık oluşturulma seminerlerine Zonguldak ile devam edilecek.

Kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alınacağı seminerler dizisi, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmayı amaçlıyor.

12 Mart 2014 Çarşamba günü, saat 13: 30 - 17: 00 arası Zonguldak Dedeman Otel'de yapılacak seminerle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atılıyor. Başta Zonguldak Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet, Sağlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yargı, baro, sanayi ve ticaret odası, üniversite ve sivil toplum temsilcileri olmak üzere, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede ön saflarda yer alan Zonguldak'ın kurum ve kuruluşları, bu ortak sorun çerçevesinde gerekli koordinasyon ve işbirliğini kuvvetlendirmek, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya gelecek.

Seminerlerin bir diğer önemli ayağını ise kadına yönelik aile içi şiddet hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın arttırılması oluşturuyor. Bu açıdan muhtarlar, sosyologlar, psikologlar, kadın konuk evi temsilcileri, avukatlar, kanaat önderleri de seminerin hedef kitlesi içinde yer alıyor. Seminerler dizisi, Türkiye'nin çeşitli illerinde devam edecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" Temmuz 2013'de başladı. Her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, Jandarma Genel Komutanlığı, bu proje ile kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitesini daha da arttırmayı, kurumlar arası işbirliğini kuvvetlendirmeyi ve kendi içinde eğitim verecek 250 eğitmeni yetiştirmeyi hedefledi. Program kapsamında 12 bin personel toplumsal cinsiyet, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, bu alanda jandarmanın görevi, sorumlulukları ve uygulanacak prosedürler ile 6284 sayılı yasa ve işleyişi konularında eğitimler alacaklar.

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin sözleşme makamı olduğu, Ecorys Danışmanlık ve Mühendislik Ltd. Şti. Liderliğindeki Konsorsiyumun teknik destek verdiği projenin toplam bütçesi ise 2 milyon 915 bin Avro. Proje Temmuz 2015'e kadar sürecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement