Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Ayvalık ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

25.11.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Bağımsız Kadın İnisiyatifi Grubu ve 25 Kasım Ayvalık Kadın Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda sergi açılarak, ilçeye Kadın Danışma Merkezi kurulması için de imza kampanyası başlatıldı.

Grubun öncülerinden Nebahat Dinler, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumda kadına şiddetin bahanesinin çok olduğunu söyledi.

Bu sergiyle kamuoyunun dikkatini şiddet sonucu öldürülen kadın sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çekmek istediklerini anlatan Dinler, şöyle konuştu:

"Burada 2015 yılında erkekler tarafından öldürülen kadınlardan 50'ye yakınının hikayesi, ayakkabıların altında bulunan kağıtlarda yazılı. Kadına yönelik şiddeti gözler önüne sermek amacıyla Türkiye'nin her bir yanından öldürülen kadınların hikayelerini anlatmaya çalıştık. Ayvalık ve Burhaniye'de kadına yönelik şiddet konusunda 1. Burhaniye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaları da takip ediyoruz. 2015 yılında biri Ayvalık, diğeri de Burhaniye'de olmak üzere iki ayrı duruşmayı takip ettik. Her iki duruşmada da olayların failleri ağır cezalar aldı. Şiddet her an kapımızda. Başka şehirlerde oluyor, bizim şehrimizde olmaz diye bir şey yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement