Kadınlar Hem Eğlenecek Hem Para Kazanacak - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Hem Eğlenecek Hem Para Kazanacak

İzmit Belediyesi'nce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle kurulan Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde kadınlar hem sosyal ve sportif aktiviteleri gerçekleştirecek hem de atölyelerde üretim yapıp, aile bütçelerine katkı sağlayacak İzmit Belediye Başkanı Doğan: "Hedefimiz, kadınları daha üretken, daha verimli, daha bilgili, daha huzurlu ve daha mutlu kılmak.

14.01.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN GİRGİN/ ŞAHİN OKTAY - İzmit Belediyesi'nce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle kurulan Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde kadınların hem sosyal ve sportif aktiviteleri gerçekleştirmesi hem de atölyelerde üretim yapıp, aile bütçelerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Cephanelik mevkisinde 45 dönüm üzerine, yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alana sahip merkez, Türk hamamı, sauna, buhar odası, sağlık birimleri, yüzme havuzu, plates, aerobik, fitness, halk oyunları, masa tenisi, epilasyon, yeme içme sanatı, aşçılık kursu ve mutfak, kafe, ev ekonomisi, bilgisayar sınıfı, yabancı dil, takı tasarımı, kütüphane, kreş, çocuk oyun odası, moda tasarımı ile aynı anda 5 bin kişiye hizmet edecek.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların en güzel hizmetlere layık olduğunu belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle kurulan, Türkiye'de ve Avrupa'da örneği olmayan Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nin en kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

Kadınların sosyal hayatın her noktasında en iyi ve en verimli şekilde bulunmalarının herkesin ortak noktası olması gerektiğini vurgulayan Doğan, yapımını tamamladıkları merkezde, birçok belediyenin, kuruluşun kendi bünyesinde bulundurduğu kadınlara ait hizmet birimini bir merkeze topladıklarını dile getirdi.

Kadınlar sosyal ve sportif aktivite yaparken, para da kazanacak

Kadınların yaşamın her alanında etkin olmalarını istediklerini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Merkezimizde Türk hamamı, sauna, buhar odası, sağlık birimleri, yüzme havuzu, plates, aerobik, fitness, halk oyunları, masa tenisi, epilasyon, cilt bakımı, vitamin bar, solaryum, 4 masaj odası, yeme içme sanatı, aşçılık kursu ve mutfak, kafe, ev ekonomisi, bilgisayar sınıfı, yabancı dil, takı tasarımı, kütüphane, kreş, çocuk oyun odası, moda tasarımı birimleri var. 210 kişilik konferans salonu, kapalı sergi salonu, kuaför odaları, ahşap boyama, cam boyama, seramik, ebru sanatı, hat kursu, resim, dikiş nakış ve heykel odaları bulunmaktadır. Kadınlarımız ayrıca eğitim parkurunda ata da binebilecekler."

Nevzat Doğan, merkezde, rahat okuma odalarının olduğu bir kütüphane bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kadın sağlığıyla ilgili danışma birimi ile iş geliştirme, meslek edindirme kursları, bunlarla ilgili her türlü faaliyet var. Üretim yapmak isteyenler için iş geliştirme atölyelerimiz var. Atölyelerde kadınların iş kurmalarını, üretmelerini sağlayacağız. Bu yapılar, iş kadını olmaya destek verilmesi anlamına geliyor. Ürününü satmak istiyorsa onun için de ortamımız var. Burada satış ve sergi yapabilecekleri yerler de hazırladık. Şehrin başka yerlerinde de el emeği bu tür ürünlerin satılabileceği 4 yerimiz var. Oralarda da onlara satış imkanları veriyoruz.  Destek istiyorlarsa mikro kredilerden KOSGEB kredilerine kadar her türlü destek burada hazır."

Evlilik okulu genç kızların hizmetinde olacak

Doğan, merkezde ayrıca aile rehberlik biriminin de olduğunu, evlilik okulunu bünyelerine kattıklarını ifade ederek, evlenecek kızların bazı konularda desteklenmeleri için psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sosyolog desteği de vereceklerini açıkladı.

Kadınların toplumun en önemli kesimi olduğunu, evin içinde duruyor gibi görünse de asında hayatın her köşesinde var olduğunu belirten Doğan, "Buradaki hedefimiz, kadınları daha üretken, daha verimli, daha bilgili, daha huzurlu ve daha mutlu kılmak. Kadın mutluysa herkes mutludur, bir anlamda toplum da mutludur. Burada ana hedefimiz İzmit'in, Kocaeli'nin, Türkiye'nin kadınlarının gelip faydalanabileceği bu tip merkezi hayata geçirmektir" diye konuştu.

Hedeflerinin, kadınlara herhangi bir maliyet ödetmeden bir ok hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Doğan, merkezden toplumun her kesimindeki kadınların, hatta mümkünse daha çok mahallelerde yaşayan ev kadınlarının faydalanmalarını istediklerini belirtti.

Türkiye'ye örnek olacak bir proje

Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde aynı anda 5 bin kişinin faydalanabileceğine dikkati çeken Doğan, bu projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan finansal destek aldıklarını ve yaptıkları sözleşmeyle merkezin kullanım ve yönetiminin iki kurumun birlikte yapacağı bir şekle dönüştürüldüğünü belirterek, "Bu, diğer şehirlerimize de örnek olabilecek bir projedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Merkezin ay zamanda şehit ailelerine de hizmet vereceğini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şunları kaydetti:

"Merkezin başka bir özelliği daha var. 'Kara Fatma' olarak bilinen Milli Mücadele kahramanlarımızdan Fatma Seher'in burada bir anıtını yapılarak, isminin yaşatılmasına vesile olmak istiyoruz. Kara Fatma, İzmit ve Türkiye için çok önemli bir kadındır. Kurtuluş Savaşı sırasında yurdun birçok yerinde kahramanlık göstermiştir. İzmit'in kurtuluşunda Yunan ve İngiliz'e kahramanca karşı koyanlardan biri olmuştur."

Doğan, kadınların çok seveceğini umdukları merkezi 2 ay içerisinde hizmete sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar Hem Eğlenecek Hem Para Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement