Kadınlar İçin Mesleki Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim

Düzce Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su “Toplumumuzun temel yapı taşı ailedir.

22.01.2014 12:30

Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su "Toplumumuzun temel yapı taşı ailedir. Ailenin temeli ise, kadındır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı Düzce Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su koordinesinde, Gümüşova ilçesi sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ile eşi Günay Baygüven ve Gümüşovalı bayanlar katıldı.

Program "Biz Büyük Bir Aileyiz" tanıtım filminin izlenmesi, İl Müdürü Ruhi Çokan'ın açılış konuşması ile başladı.

Projenin amacının, örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilmesi, bu liseden mezun olanların iş yaşamına katılmalarına aracı olunması imkansızlıklar dolayıyla okuyamamış kadınların toplumsal yaşama dahil edilmesi, kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması olduğu belirtildi.

"Toplumumuzun temel yapı taşı ailedir. Ailenin temeli ise, kadındır" diyen Zeliha Su konuşmasına şöyle devam etti. "İşimizde, aşımızda, tarlamızda, fabrikamızda ve atölyelerimizde her daim kadınlar, eşlerinin yanındadırlar. Bunun yanında başarılı nesilleri, gelecek yüzyıllara taşıyacak olan çocuklarımızın yetişmesinde de, en büyük emeği, özveriyi, fedakarlığı yine kadınlarımız göstermektedir. O yüzden her başarı öyküsünün arkasında bir kadın vardır. Bu başarı hikayelerinin artması, kadınların eğitim hayatına girmeleri kendilerini sosyal ve kültürel alanda yetiştirmeleri ile birebir ilişkilidir. Bu yüzden gönül elçileri projesinin, ikinci adımı olan kadınlar için mesleki eğitim projesi hayata geçirilmiştir. Birinci dönem kayıtlarımız yapılmış ve Düzceli hanımlarımız bu projeye çok ilgi göstermişlerdir."

Zeliha Su proje kapsamında bu güne kadar 658 Düzceli bayanın mesleki eğitim lisesine devam etme kararı aldığını belirterek "Bu yönde istedikleri okullara kayıtlarını yaptırmışlardır. Düzceli hanımlarımızın bu övgüye layık ilgisinin başarıya ulaşıp, diploma ile taçlandırılması için onlara canı gönülden başarılar diliyorum. Çok kıymetli Gümüşovalı hanımlar, bu projenin başarılı olması için hep birlikte gönül elçileri olarak, kadınlarımızın bu eğitime katılmaları yönünde gayret sarf etmeliyiz. Herkesi bu projenin, örgün eğitimden uzak kalmış kadınlarımızı cesaretlendirmeye onların hayatlarını küçükte olsa bir dokunmaya davet ediyorum" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement