Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

30.06.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tahmazoğlu, mesajında, ramazanın en değerli gecesi Kadir Gecesi'ne erişildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ramazanların manevi havası Kadir Gecesi ile doruklara çıkmakta ve bayramla taçlanmaktadır. Kadir Gecesi, yüce Allah'ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an'ın indirilmeye başlandığı mübarek gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kulun Allah'a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Ramazanın içinde bir ödül gibi bekleyen bu gecede değerli hemşehrilerimizin tüm dualarının kabul olmasını diler, İslam alemine, tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim."

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu

Fadıloğlu da mesajında, Kadir Gecesi'nin hayırlara vesile olmasını ve terörün sona ermesini diledi.

Terörün yerini barış, huzur ve istikrara bırakmasını temenni eden Rıdvan Fadıloğlu, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Bir yandan pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi'ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle yürekten kutluyorum. Kadir Gecesi'nin ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Araban Belediye Başkanı Özdemir

Özdemir de Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayarak, ramazanın sona ermesinin hüznünü, Kadir Gecesi'ni idrak edecek olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Özdemir, "Tüm Arabanlı hemşehrilerimin, aziz Türk milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığa barış ve huzur getirmesini, feyz ve saadete, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Özkeçeci

Mehmet Eyup Özkeçeci de Kadir Gecesi'nin insanların kalplerine, gönül dünyalarına ışık saçmasını, vicdanları aydınlatmasını ve herkese neşe ve huzur getirmesini temenni ettiğini belirtti.

Başı rahmet, ortası bereket, sonu bağışlanma olan bir ramazan ayının daha uğurlandığının habercisi, mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Özkeçeci, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı ve içinde barındırdığı müstesna zaman dilimlerinden olan Kadir Gecesi, yüce Mevla'nın biz kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

Vatandaşların bu gecenin hatırına bir hayır yarışı içine gireceğini, yoksullarla, mağdurlarla, mazlumlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma içinde olacağını ve gecelerin en hayırlısı, dua ve niyazların geri çevrilmediği bu mübarek zaman diliminde milletin, memleketin, devletin ve tüm dünyanın bu terör belasından kurtulması için dua ve niyazda bulunacağını belirten Özkeçeci, "Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Allah'ın rahmetiyle bereketinin yeryüzüne tecelli edeceği bu gecenin feyz ve bereketinin, başta milletimizin ve tüm İslam aleminin üstünde olmasını diliyor, sıhhat ve afiyet içinde mutlu bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement