Kağızman'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Kurtuluş Coşkusu

Kağızman\'da Kurtuluş Coşkusu

Kağızman’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandıKurtuluş Bayramı İstiklal Alanı’nda Atatürk Heykeli önünce çelenklerin konulması ile başladı.

01.10.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağızman'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı

Kurtuluş Bayramı İstiklal Alanı'nda Atatürk Heykeli önünce çelenklerin konulması ile başladı. Şehitlik ziyaret edildi, dualar okundu, hatıra defteri imzalandı. Törene Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakçı, AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Belediye Başkan vekili Aydın Çolak ve daire amirleri katıldı.

Kaymakam Üçgül şunları söyledi:

"95. Kurtuluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu mutlu günü bize yaşatmak için mücadele eden ve bu mücadelede hayatlarını verenlere saygılar sunuyor ve rahmetle anıyorum. 1918 Aralık ayında Kars'ta yapılan ilk vilayet toplantısında İslam Şurası'na Milli Şura adı verildi. Bu şuranın üyeliğine getirilen Kağızmanlı Ali Rıza Ataman Kağızman'da milis güçleri oluşturdu. Kazım Karabekir emrindeki kolordu harekete geçince bunu duyan milis kuvvetleri de çatışmalara dahil olup Kağızman'ın kurtuluşuna katkı sağlamışlardır. 1 Ekim 1920'de Kağızman düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu mücadelede hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyorum."

Tören daha sonra okulların hazırlamış olduğu gösteriler ile Halk Eğitim Merkezinde devam etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement