Kahire Uluslararası 36. Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Kahire Uluslararası 36. Film Festivali

Kahire Uluslararası 36. Film Festivali

Mısır'ın başkenti Kahire'nin tarihi mekanlarından Selahaddin Kalesi'nde düzenlenen törenle açılışı yapılan festivalde dünya sinemasından 155 film gösterilecek.

10.11.2014 02:01

Kahire Uluslararası 36. Film Festivali başladı.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin tarihi mekanlarından Selahaddin Kalesi'nde açık alanda gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan festivale çok sayıda Mısırlı, yabancı sinema sanatçısı ve yönetmen katıldı.

Festival Başkanı Semir Ferid, açılış konuşmasında, herkesin festivalin en güzel şekilde düzenlenmesi için fedakarca çalıştığını söyledi.

Ferid, Mısır'ın içinde bulunduğu şartlara rağmen, Kültür Bakanlığı'nın festivalin başarılı olması için gereken imkanları kendilerine seferber ettiğini de dile getirdi.

Açılış programında dünya sinemasından barış temalı 12 animasyon filmiyle davetlilere barış vurgusu yapıldı. Açılışta, sinema sanatına hizmet eden Alman sinema yapımcısı Volker Schlöndorff, Faslı Semir Sayil ve Mısırlı sinema sanatçısı Nadiye Lutfi'ye, "Necip Mahfuz" ödülleri verildi.

Arap dünyasının önemli sinema aktivitelerinden biri olarak görülen festival 18 Kasım'a kadar sürecek. Festival boyunca dünya sinemasından 155 filmin gösterime sunulacağı ifade edilirken, 50 ülkenin bu yılki festivale katıldığı açıklandı.

Kahire Film Festivali ilk kez 1976 yılında düzenlenmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kahire Uluslararası 36. Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement