Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Afşin ilçesinde Kent Kent Konseyi başkanlığına Hacı Bayram Veli Arıkan getirildi.

14.08.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin ilçesinde, Kent Konseyi başkanı Mevlüt Taşkale'nin görevden ayrılması sonucu yapılan Olağan Genel Kurul ile yerine Hacı Bayram Veli Arıkan getirildi.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Genel kurul öncesi konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kent konseylerinin katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Güven, demokrasinin sadece oy vermek olmadığına işaret ederek, bölgede yaşayan her kesimin yönetim süreçlerine katılımının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Aksi takdirde sağlıklı bir işleyişten söz etmek mümkün olmayacağının altını çizen Güven şöyle konuştu:

"Kent Konseyi ile de daha verimli ve ortak aklın devreye girdiği bir süreç oluşturmayı hedefliyoruz. Her şey ilçemizi daha yaşanılır, tercih edilir bir kent yapmak için. Kent Konseyi bünyesinde oluşturacağımız Meclis ve çalışma gruplarında ilçemizdeki her yaş grubu ve düşünce mozaiğinden insanlar yer almalı, böylece daha renkli, daha üretken ve huzurlu bir Afşin'i oluşturma yolunda ilerleyebiliriz"

Arıkan'da, geçmiş dönemlerde başkanlık yapan Taşkale'ye teşekkür ederek almış olduğu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm gayreti ile çalışacağını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamayla Arıkan, oy birliği ile Afşin Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

Elbistan'da ağaçlandırma çalışması

Elbistan Kaymakamlığı tarafından Şardağı mevkisinde yapılacak olan ağaçlandırma çalışması için yaklaşık 25 hektar alanın Orman Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edildiği bildirildi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, bir süredir üzerinde çalıştıkları Şardağ bölgesi ağaçlandırma projesinde arazi tahsis çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Akkoyun, Kızılcaoba Mahallesi'nden Karaelbistan Mahallesi'ne kadar uzanan 30 bin hektar alanın mera vasfından çıkarılarak Orman Genel Müdürlüğü adına tahsis edildiğini ifade ederek, "Ağaçlandırma çalışması yapmak üzere proje aşamasına gelindiğinde, tahsis işlemi yapılan sahada 3 adet özel işletme olduğu için kısmi çıkarımlar yapıldı. Bu çıkarımlar sonucunda yaklaşık 25 bin hektar alanda ağaçlandırma yapılması için Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edildi. İlçemiz için oldukça önemli olan bu çalışma bölge insanının bizden talep ettiği bir çalışma" dedi.

Akkoyun, projenin tamamlanmasıyla Elbistan'ın görüntü ve sıhhat bakımından önemli bir ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

25 yılını dolduran personele plaket

Elbistan Devlet Hastanesi'nde 25 yıllık hizmet süresini dolduran personele 'Teşekkür plaketi' verildi.

Hastane yöneticisi Muhammet Fatih Kılaç, personeli şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ödüllendirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından 25 yılını dolduran personele ödülleri Başhekim Yardımcısı Ferruh Kılıç,  İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Doğan, Müdür Yardımcıları Hamide Arslan ve Necmettin Cehiz  tarafından verildi.

Plaketi alan personel ise verilen ödülün kendileri için anlamlı olduğunu dile getirerek hastane yönetimine teşekkür etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement