Kalay'dan Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kalay'dan Tso'ya Ziyaret

Kalay\'dan Tso\'ya Ziyaret

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay ve beraberindeki heyet Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır’ı makamında ziyaret etti.

14.02.2014 13:44

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay ve beraberindeki heyet Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Belediye Meclis üyesi adayları İlker Camcı, Sinan Öztabak, Canan Çavuşoğlu ve Hasan Uğur ile birlikte Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sohbetten sonra bir konuşma yapan, TSO Başkanı Cihat Çakır, "OSB'nin doluluk oranı yüzde 100, bu orana göre de bu çalışmalar sürmektedir. Ben OSB'nin yönetim kurulunda olduğum için çalışmaları yakından takip ediyorum. Herkesten destekte alıyoruz. Doluluk oranı yakalandığı için taleplerimizde devam ediyor. Burada ırmakta taşımacılık ticareti de yapılıyor. Ama şu anda bizim ırmağımızın güzelliğine havadan fotoğrafına baktığınız zaman müthiş bir cazibesi var. Bu göz ardı edilemeyecek bir güzelliktir. Bunun alternatif turizmde kullanılması mümkün, ırmak kenarında tesisler yapabilmek mümkün, geziler yapabilmek mümkün, Bugün biz Eskişehir'den bu konuda çok daha iyiyiz" dedi.

Irmak konusunda projelerinden bahseden Dr. Kalay, "Irmakla ilgili DSİ'nin başlatmış olduğu bir çalışma var. En ince ayrıntısına kadar planlanmış. Bunlar barajların bitirilmesiyle olacak işlerdir. Bartın Irmağı eskiden ticarette önem taşıyordu. Yalı Liman vazifesi görüyordu. Irmağımız çok kötü durumda canlı yaşamaz hale gelmiş. Kanalizasyondan dolayı bir koku var. Sel basıyor. Bu senede yağmur biraz fazla yağdı. Yağmur 3 gün yağdığı zaman herkes korkuyor. Bartın'ın gelişmesi için Bartın'a hizmet için yola çıkmış durumdayız. Hiç kimsenin de farklı bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bartın'ın sorunlarını da biz biliyoruz. Her birimiz Bartın'da ne tür sorunlar yaşanıyor desek 10 tane madde yazsak 8 tanesi bir birinin aynısı çıkacaktır. Neticede bunların yapılabilirliği önemlidir. Diğer adayların ben projelerine de baktım hepsinde de ırmak ıslahı var. Bizde de ırmak ıslahı projesi var. Ama bunlar daha önce de gündeme gelip yapılamadı. Olaya siyasi bakmamak lazımdır. Bartın için bakmak lazımdır. Muhalefette mesela iktidarda farklı bir parti var. Dosyayı hazırlayıp talebinizi yapmanız lazım. İktidarın neden bunu talep ettiniz diye size bir şey söyleyeceği yok. Örnek olarak İzmir Metrosu CHP'li bir belediye tarafından bitirilemedi. İktidar tarafından tamamlandı. Başbakanımızla Kılıçdaroğlu beraber açtı. Çalışmaları beraber yürüttüler. İzmir Belediye Başkanı da hükümete teşekkür etti. Bu yerel siyasette yerel yönetimlerde biraz daha hizmet odaklı ilin menfaatine olacak işlerde siyasi düşünmemek lazımdır. Bartın açısından iktidar ile uyumlu çalışılmasının daha fazla verimli olacağını düşünüyorum. Yatırım ve hizmetler anlamında güçlü destek alabileceğini düşünüyorum. Daha önce ben sağlıkla ilgili yöneticilik yaptığım dönemde bu tecrübeleri yaşadım. Hastane için ek bina talebinde bulunduk. Fakat görüşmeler sonrası 400 yataklı yeni hastane projesi ile geri döndük. İktidar olarak baktığınız zaman yatırımları engelleyen değil, yatırımlara destek veren bir iktidar var. Böyle iktidarlar tarihte pek olmamıştır" dedi.

Son olarak TSO yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektirildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay'dan Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement