Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika
Yerel

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

Antalya Valisi Muammer Türker, "Bugün Türkiye'nin geldiği noktada sivil toplum başta olmak üzere sendikalar gibi, odalar, meslek teşekkülleri ve hizmet sunmak zorunda olduğumuz vatandaşımıza belli mekanizmalar içerisinde hesap verme sorumluluğumuz var" dedi.

15.05.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Muammer Türker, "Bugün Türkiye'nin geldiği noktada sivil toplum başta olmak üzere sendikalar gibi, odalar, meslek teşekkülleri ve hizmet sunmak zorunda olduğumuz vatandaşımıza belli mekanizmalar içerisinde hesap verme sorumluluğumuz var" dedi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı, Antalya'da bir otelde başladı.

Programın açılış oturumunda konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, literatürde yönetimin, bilim veya sanat olduğuna ilişkin görüşler olduğunu, yöneticiliğin mutlaka, bilimsel gerçeklikler ve tecrübeye dayalı olması gerektiğini kaydetti. Yöneticileri, kanun maddelerini günlerce araştırarak karar veren hakimlerden ziyade, "anında düdük çalması gereken hakemlere" benzeten Türker, "Ama bunun arkasındaki bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor" dedi.

Dünyanın bugün geldiği noktada en kıymetli metanın bilgi olduğunu vurgulayan Vali Türker, bilgiye sahip olan ve sahip olduğu bilgiyi dünyaya pazarlayabilen ülkelerin ve milletlerin, diğer milletlerin önüne geçtiğine işaret etti. Kişilerin mutlaka bilgiyle donatılması gerektiğini belirten Türker, "Bu, okula giden çocuğumuzdan, işçiye, yöneticiye kadar her kademe için geçerli" diye konuştu.

Yöneticilerin hukuk ile bağlı olduğunun altını çizen Vali Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benzer şekilde demokrasi geliştikçe yönetimin misyonu ve maliyeti de değişiyor. Artık sadece üstlerimize hesap vermiyoruz. Aynı zamanda demokratik denetime de tabiyiz. Bugün Türkiye'nin geldiği noktada sivil toplum başta olmak üzere sendikalar gibi, odalar, meslek teşekkülleri ve hizmet sunmak zorunda olduğumuz vatandaşımıza belli mekanizmalar içerisinde hesap verme sorumluluğumuz var."

"Vatandaşla doğrudan irtibat önemli"

Vali Türker, yöneticilerin karar verirken çevrelerindeki insanlardan yararlanmasının da önemine değindi. Yöneticilerin sadece alt kademelerdeki insanlardan bilgi alarak ve onların yönlendirmesiyle karar vermemesi gerektiğini vurgulayan Vali Türker, orta ve üst kademe yöneticilerin, "Derdi nedir?" diyerek doğrudan vatandaşla irtibata geçmesinin önemine işaret etti.

Yönetimin tek taraflı bir eylem olmadığını, karşılıklı etkileşim ve istişare ile daha da zenginleşeceğini belirten Türker, sivil toplumun da önemine dikkati çekerek, "İşin teknik detayına bizden daha vakıf insanlar varsa, o bilgileri almamız gerekiyor. Önemli olan farklılıkları bize getiren ve bunu telaffuz edebilen insanların etrafımızda olmasıdır" dedi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bu eğitimlerde bir kaynaşma sağlanarak, kurumlar arasında uygulamalara ilişkin bilgi alışverişi sağlandığını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de yaptığı konuşmada, yöneticilerin risk alması gerektiğine değindi.

Program, 17 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement