Kanada'dan Mısır'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Kanada'dan Mısır'a Tepki

Kanada\'dan Mısır\'a Tepki

Kanada Dış İlişkiler ve Temsilcilikler Bakanı Yelich, Kanadalı Gazeteci Fahmy'nin "terör" suçlamasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasını eleştirdi.

24.06.2014 01:32  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada, Mısır'da Aralık 2013'ten bu yana gözaltında tutulan ve son olarak 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Mısır asıllı Kanadalı gazeteci Muhammed Fahmy hakkındaki karara tepki gösterdi.

Kanada Dış İlişkiler ve Temsilcilikler Bakanı Lynne Yelich, yazılı açıklamasında, El-Cezire Yayın Grubu Kahire Büro Şefi Muhammed Fahmy'nin terör suçlamasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasının, Mısır'ın demokratik özlemleri ile ters orantılı ve tutarsız olduğunu bildirdi.

Hayal kırıklığına uğradıkları karara kadarki yargı sürecinin, Mısır'ın hukuk sisteminin geleceğine ilişkin endişelere yol açtığını belirten Yelich, "Mısır'ı, anayasasının ruhuna uygun, demokratik bir gelecek inşa etmek için başta gazeteciler olmak üzere birey haklarını ve özgürlüğünü korumaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Yelich, sağlık sorunları nedeniyle tıbbi bakıma ihtiyacı olan Muhammed Fahmy'nin durumunu yakından izlemeye devam edeceklerini kaydetti. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'dan Mısır'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement