Kanadalı Heyetten Vali Erkal'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kanadalı Heyetten Vali Erkal'a Ziyaret

Kanadalı Heyetten Vali Erkal\'a Ziyaret

Newfouldland Eyaleti İş Turizm Kültür ve Kırsal Kalkınma Bakanı Vekili Alastaier O’Reilly, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ı ziyaret etti.

21.09.2015 13:57

Newfouldland Eyaleti İş Turizm Kültür ve Kırsal Kalkınma Bakanı Vekili Alastaier O'Reilly, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı ziyaret etti.

Gelibolu Yarımadası'ndaki törenlere katılan O'Reilly ile Newfouldland Eyaleti Kraliyet Alayı Danışma Konseyi Başkanı Ron Penney'i Vali Erkal makamında misafir etti. 100. yıl önce Çanakkale Savaşlarına Newfouldland'ın Çanakkale Savaşları'na Kanada'dan katılan tek eyalet olduğuna işaret eden O'Reilly, ziyaretleri sırasında Kanadalı askerlerin yerleştiği, çıkartma yaptıkları yerleri gördüklerini söyledi.

Çanakkale Valisi Erkal ise, "Biz kendi evlatlarımızı nasıl koruduysak onların da evlatlarına aynı misafirperverliği gösterdik. O zaman Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda'dan gelenlerin çoğu tamamen İngilizlerin toplamasıyla bu bölgeye gelmişlerdir. Belki birçoğu bu bölgelerden haberdar bile değillerdi. Hiç bilmediği topraklarda, hiç bilmediği milletlere karşı savaşmışlar ancak kendi topraklarımızı cansiperane savunmuştuk. Birçok şehit verdik, onlardan da çok ölüler olmuştur, fakat artık savaş değil barış zamanı. 100'üncü yılda barış elimizi bütün dünyaya uzattığımız gibi bizimle savaşan bütün insanlara da elimizi uzattık ve şimdi beraberiz, birlikteyiz" diye konuştu.

Ziyaret hediye takdimi ile son buldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kanadalı Heyetten Vali Erkal'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement