Kanalın İki Yakası Feribotla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kanalın İki Yakası Feribotla Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Feribotun hizmete alınması Feribotun işletmeciğini üstlenen Arif Yallı'nın açıklaması Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer'in açıklaması Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten'in açıklaması Feribotun ilk seferi Kanalın iki yakası feribotla buluştu Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçesindeki mahalleler, Dalyan Kanalı'nda hizmet vermeye başlayan arabalı feribot seferleri ile birbirlerine bağlandı Karayolu ile 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 1 saat süren yol, feribot sayesinde 3 dakikaya düştü Muğla Vali Yardımcısı Köten: "Biz burada doğayı, tarihi, kültürel değerleri koruyarak iki ilçe ve karşı mahallelerdeki vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz" Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçesindeki mahalleler, Dalyan Kanalı'ndan faaliyete geçen arabalı feribot seferleri ile birbirine bağlandı.

30.03.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Feribotun hizmete alınması

Feribotun işletmeciğini üstlenen Arif Yallı'nın açıklaması

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer'in açıklaması

Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten'in açıklaması

Feribotun ilk seferi Kanalın iki yakası feribotla buluştu

Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçesindeki mahalleler, Dalyan Kanalı'nda hizmet vermeye başlayan arabalı feribot seferleri ile birbirlerine bağlandı

Karayolu ile 80 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 1 saat süren yol, feribot sayesinde 3 dakikaya düştü

Muğla Vali Yardımcısı Köten:

"Biz burada doğayı, tarihi, kültürel değerleri koruyarak iki ilçe ve karşı mahallelerdeki vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz"

Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçesindeki mahalleler, Dalyan Kanalı'ndan faaliyete geçen arabalı feribot seferleri ile birbirine bağlandı.

Dalyan Kanalı'nda Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini birbirine bağlayacak feribot seferlerinin hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, çalışmanın Vali Amir Çiçek'in öncülüğünde hayata geçirildiğini anlattı.

Buradaki esas amacın hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu vurgulayan Köten, "Biz burada doğayı, tarihi, kültürel değerleri koruyarak iki ilçe ve karşı mahallelerdeki vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz." dedi.

Bu bölgelerin turizmde de ön planda olduğuna dikkati çeken Kamil Köten, "Buralarda yazın çok sayıda turist geçişi oluyor. Dalyan Kanalı'nın karşı kıyısında bulunan antik kentlere de ziyaretçiler geliyor. Bu nedenle de bu hizmet büyük önem taşıyor. Daha önce karayolu ile karşı mahalelere yaklaşık 1 saatte ulaşılırken, artık ferbot ile 3 dakikada ulaşım sağlanacak. Bu çok önemli." diye konuştu.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer de iki ilçe halkının bu çalışmayla büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu dile getirdi.

Hayata geçirilen projenin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Ürkmezer, Dalyan Kanalı'nda hizmet vermeye başlayan feribotun Muğla'ya ve ülkeye turizm, sağlık, tarım açısından da katkı sağlayacağını belirtti.

"Dedelerimizden beri çektiğimiz bir sıkıntı"

Feribotun işletmeciğini üstlenen Arif Yallı ise kanalda feribotun hizmete başlamasının kendileri için büyük önem arz ettiğini anlattı.

Hizmeti bölge halkının yıllardır beklediğini anlatan Yallı, şöyle konuştu:

"Dalyan Kanalı'nın karşı yüzü Köyceğiz ilçesine bağlı mahallerden oluşurken, bu yüzü Ortaca ilçesine bağlı mahallelerden oluşuyor. Neredeyse Asya ile Avrupa'nın birleşmesi gibi önemli. Bu sorun dedelerimizden beri çektiğimiz bir sıkıntı. Bu sıkıntıyı aşmak için bu proje çok önemliydi."

Konuşmaların ardından feribot hizmete alınarak ilk sefer yapıldı.

Tek feribotla başlayan seferlerin, bir süre sonra Dalyan Tekne Kooperatifi tarafından hizmete alınacak feribotla ikiye çıkarılacağı da öğrenildi.

Kanalın İki Yakası Feribotla Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanalın İki Yakası Feribotla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement