Kandıra'nın Ünlü Hindisi Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Kandıra'nın Ünlü Hindisi Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürdü

Kandıra\'nın Ünlü Hindisi Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürdü

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yetiştiriciler, yılbaşı öncesi hindileri satmanın mutluluğunu yaşıyor. Hindiler kilolarına göre 100 ile 160 lira arasında satılıyor.

15.12.2015 09:56  Güncelleme: 11:01

Hindisi ile ünlü Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yetiştiriciler, yüksek satışlar nedeniyle büyük bir mutluluk yaşıyor.

YILBAŞINA GÜNLER KALA TAMAMINI YAKINI SATILDI

Kandıra'da hindi yetiştiricileri yılbaşı siparişlerini karşılamak için hazırlanıyor. Amerikan bronzu cinsi hindilere her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi fazla oldu. Hindi yetiştiricileri yılbaşına günler kala ellerinde bulunan hindilerin tamamına yakınını sattı.

SİPARİŞLER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TESLİM EDİLECEK

Hindi üreticileri lüks otel, market ve vatandaşlardan gelen siparişleri önümüzdeki günlerde teslim edecek. Hindiler kesilip, tüyleri yolunarak teslim edilecek. İsteyenlere ise canlı olarak satış da yapılıyor.

"HİNDİLER 100-160 LİRA ARASINDA SATILIYOR"

Ortak olan Serdar Yesin ile Süreyya Bayraktar yetiştirdikleri bin 500 hindiden tamamına yakınını sattıklarını söyledi. Kandıra hindisinin çayırlarda gezdiğini, doğal beslendiğini belirten Serdar Yesin, "Erkek hindiler 10- 12 kilo, dişi hindiler ise 6 ile 8 kilo arasında. Hindiler kilolarına göre 100 ile 160 lira arasında satılıyor" dedi.

"KANDIRA HİNDİSİ TAMAMEN ORGANİK HİNDİDİR"

Hindilerin tüylerinin elle yolunduğunu kaydeden Süreyya Bayraktar ise, "Hindiler yaklaşık 7- 7.5 ayda kesilecek düzeye geliyorlar. Hindi bakımı çok zor oluyor. 20 Aralık'ta kesime götürüyoruz. Kesimi kuru yolum yöntemidir. Makine veya ıslatma yoktur. Tüylerini tek tek elle yoluyoruz. Kandıra hindisi tamamen organik bir hindidir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kandıra'nın Ünlü Hindisi Yetiştiricilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement