Kano Antrenörlüğü Kursu Antalya'da Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Kano Antrenörlüğü Kursu Antalya'da Düzenlenecek

Kano Antrenörlüğü Kursu Antalya\'da Düzenlenecek

Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ve Manavgat İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Türkiye Kano Federasyonu’nun Aksaray’da yapmayı planladığı Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirilecek.

30.03.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ve Manavgat İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu Türkiye Kano Federasyonu'nun Aksaray'da yapmayı planladığı Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Kano Federasyonu'nun yaptığı açıklamada Aksaray'da yapılacağı ilan edilen Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu'nun 6 - 17 Nisan tarihleri arasında Manavgat'ta yapılacağı bildirildi. Açıklamada, kurs için son başvuru tarihinin 2 Nisan olduğu belirtildi.

Turizmde Türkiye'nin en büyük ilçe destinasyonu olan Manavgat'ın spor turizminde atılım yapması gerektiğini ifade eden TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Otellerimiz yılın sadece belli dönemlerinde açık oluyor. Sezon bittiğinde Manavgat'ta tesislerimizin yüzde 70'e yakını kapanıyor. Binlerce insan işsiz kalıyor. Halbuki Manavgat'ta otellerimizin kapalı olması kabul edilemez. Bunun için alternatif imkanları mutlaka değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Spor turizmi konusunda Manavgat'ın sahip olduğu imkanların çok fazla olduğunu ifade eden Aydoğan, "Manavgat'ta oryantiringden tenise, futboldan bisiklete, atletizmden trekkinge kadar dünya çapında milyonlarca sporcusu ve seyircisi olan spor dalları için antrenman ve çalışma şartları oluşturulabilir. Bu spor dalları için öyle çok büyük yatırıma da ihtiyaç yok. Bir çoğu sadece idari izinlerle yapılabilir" diye konuştu.

Türkiye Kano Federasyonu'nun Aksaray'da düzenleyeceği Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu'nu duydukları andan itibaren Manavgat'a almak için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Aydoğan, "Manavgat Irmağı bu konuda bize büyük bir fırsat sunuyor. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile birlikte Türkiye Kano Federasyonu'na yaptığımız müracaat olumlu karşılandı. Federasyon, Durgunsu Kano 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu'nu Manavgat'ta yapmaya karar verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Masa Tenisi Milli Takımı'nın da Manavgat'ta kampa gireceğini belirten TİSOYAB Başkanı Aydoğan, diğer taraftan da bütün federasyon başkanlarının da katılacağı bir Spor Turizmi Çalıştayı için hazırlık yaptıklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kano Antrenörlüğü Kursu Antalya'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement