Kanser Hastası Anne, Engelli Oğlu İçin Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastası Anne, Engelli Oğlu İçin Hayata Tutundu

Tokat'ta yaşayan Güllü Kendir, göğüs kanseriyle 11 yıl süren mücalesinde en büyük desteği "ağaçla dal gibiyiz" dediği zihinsel engelli oğlundan gördü.

24.05.2015 12:12  Güncelleme: 16:32

Tokat'ta yaşayan Güllü Kendir, göğüs kanseri tedavisi sırasında zihinsel engelli oğlu ile iki kızına duyduğu sevgi ve bağlılık sayesinde ayakta kalmayı başardı. Kendir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 yaşındayken baş ağrıları nedeniyle gittiği doktorda yapılan tetkikler sonucu göğüs kanseri teşhisi konulduğunu ifade etti. Hastalığını öğrendiği 2004 yılında zihinsel engelli oğlu Anıl'ın oturamadığını ve yürüyemediğini anlatan Kendir, "Ben o acılarımı ağrılarımı unuttum. Sadece benim için Anıl ve diğer iki kızım önemliydi. Öyle bir mücadeleyle yıllar geçti" dedi.

Kendir, 15 yaşındaki oğlunun yaşamında önemli bir izi bulunduğunu dile getirerek, hayata bakış açısını Anıl'ın değiştirdiğini söyledi. Oğluyla "ağaçla dal" gibi olduklarını anlatan Kendir, birbirlerini sürekli koruduklarını belirtti. Engelli çocukları olan arkadaşlarının "Sizin birbirinize bağlılığınız bambaşkadır" dediğini aktaran Kendir, şunları söyledi; "Hastalığım bizi kenetledi. Anıl, benim ömrüm, yaşama kaynağım. Hastalığımda bana bebek gibi bakıyordu. Hastalığımı biliyordu. Aylarca tedaviye gidiyordum. Saçlarım kesildiğinde başımı okşardı. Hep 'Anne üzülme' derdi. Belki de şu andaki bana bağlılığı o kanser hastalığımdan geliyor. Biz diğer anne babalar gibi değiliz. Daha bir bağlıyız."

"ANIL, KANSERİ YENMEMDE EN BÜYÜK ETKEN"

Hastalığı süresince Anıl'ın sürekli kendisine moral verdiğini dile getiren Kendir, "Bazen diyorum ki Rabbim O'nu bana bunun için vermiştir. Önce Anıl'ı verdi, sonra hastalığı verdi. Rabbim'den gelmiş, onun lütfu. Anıl, benim kanseri yenmemde en büyük etken. Bana sabretmeyi de öğretti. Ben kanseri oğlum sayesinde yendim. O benim umudum, gururum, her şeyim" dedi.

"ANNE İLE ÇOCUKLAR ARASINDAK BAĞI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Engelli çocukları olan ve zaman zaman şikayetlerde bulunan ailelere kendi hayatını örnek gösterdiğini kaydeden Kendir, Anıl'ın gittiği okulda seminerler düzenlediklerini anlattı.Kendir, "Anneleri topluyoruz. Eve kapanık anneleri evden çıkarıyoruz. Önce bir eğlence düzenliyoruz. Ondan sonra onları seminerlere katıyoruz. Onları hayatla barışık hale getiriyoruz. Anneleriyle çocuklarının arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kanser Hastası Anne, Engelli Oğlu İçin Hayata Tutundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanser Hastası Anne, Engelli Oğlu İçin Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement