Kanyonda 3 Günü Anlattılar: Yüzde 2'lik Telefon Şarjı Hayatımızı Kurtardı (3) - Son Dakika
Güncel

Kanyonda 3 Günü Anlattılar: Yüzde 2'lik Telefon Şarjı Hayatımızı Kurtardı (3)

Kanyonda 3 Günü Anlattılar: Yüzde 2\'lik Telefon Şarjı Hayatımızı Kurtardı (3)

Genelkurmay'ın SİTESİNDE Genelkurmay Başkanlığı, Antalya'da doğa yürüyüşünde kaybolan ve 3 gün sonra bulunan 3 yabancı gencin kurtarıldığı operasyonun görüntülerini ve fotoğraflarını isternet sitesinde yayınladı.

20.01.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay'ın SİTESİNDE

Genelkurmay Başkanlığı, Antalya'da doğa yürüyüşünde kaybolan ve 3 gün sonra bulunan 3 yabancı gencin kurtarıldığı operasyonun görüntülerini ve fotoğraflarını isternet sitesinde yayınladı. 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Haberler' başlığını taşıyan duyuruda, "14 Ocak 2015 tarihinde Antalya ili Kemer ilçesi Göynük mahallesi Likya yolunda biri İngiliz ikisi Hollanda vatandaşı olan üç şahıs, doğa yürüyüşü yaparken kaybolmuştur. Söz konusu şahıslarla 18 Ocak 2015 tarihinde irtibat kurulması üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bir arama kurtarma helikopteri ile 19 Ocak 2015 tarihinde arazide bulundukları bölgeden alınmış ve tahliyeleri gerçekleştirilmiştir" denildi. Siteye helikopterin gençleri kayalıklardan alma görüntüleriyle, arazideki arama kurtarma çalışmalarından ve kurtarılan gençlerin askerlere teşekkür ederken çekilen fotoğrafları da konuldu.

POLİS KAMERASINDA BULUNMA ANI

Antalya Emniyet Müdürlüğü de 3 yabancı gencin polis helikopleterinin termal kamerasıyla ilk tespit edildiği anın görüntülerini yayınladı. Kayalıklardaki mahsur gençlerin üzerlerindeki kırmızı kıyafeti sallayarak yerlerini belli etmeye çalıştığı görüntülerde, termal kamera yer tespitinin ardından zoom (yaklaşma) yaparak gençlerin yerini koordinat olarak belirliyor. Açıklamada, polis helikopterinin 3 gün süren arama uçuşları sırasında toplam 9 sortide 12 saat uçuş yaptığı belirterek şu ifadelere yer verildi:

"Kaybolan 3 turist ile ilgili olarak Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden arama faaliyetlerine katılmak üzere uçuş talep edilmesi üzerine aynı gün Emniyet Müdürlüğümüz Havacılık Şube Müdürlüğü görevlilerince belirtilen mevkiye uçuş yapılarak arama çalışmaları başlamıştır. 19 Ocak 2015 tarihinde Havacılık Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Beldibi mevkii sarp dik kayalık bölge kanyon içerisinde arama çalışmaları için 1500 feet irtifada uçuş faaliyetleri gerçekleştirilirken, kaybolan şahısların yeri 1400 feet irtifada (2500 metre mesafede) saat 09: 52: 30 da IR kamera marifetiyle bulunmuş olup, sonrasında kayıp şahıslara yiyecek atılmış, belirlenen koordinatlar hemen Antalya Havalimanı Yaklaşma frekansından kurtarma birimlerine iletilmek üzere anons edilerek kurtarılmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanyonda 3 Günü Anlattılar: Yüzde 2'lik Telefon Şarjı Hayatımızı Kurtardı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement