Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı: 'Birileri AK Parti'ye Geçmemden Rahatsız Oldu' - Son Dakika
Yerel

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı: 'Birileri AK Parti'ye Geçmemden Rahatsız Oldu'

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı: \'Birileri AK Parti\'ye Geçmemden Rahatsız Oldu\'

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği dernek binasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ağırladı.

13.03.2013 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği dernek binasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ağırladı.

Kapaklı'nın adeta Samsunlular ile özdeşleştiğini söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Yıllar önce Samsun'da köyü baraj suları altında kalan Samsunlu hemşerilerimiz Kapaklı'ya göç etti. Burada yerli halkla kaynaştılar ve artık onlar da birer Kapaklılı oldu" dedi. Siyasete 1986 yılında meclis üyesi olarak başladığını söyleyen Mandalı, "Sizlerin teveccühü ile 2004 yılında Belediye Başkanı seçildim. İlk işim Kapaklı'da birlik ve beraberliğin sağlanması oldu. Çünkü biz bir olmadan başarılı olamayız" diye konuştu.

Başkan Mandalı, Kapaklı'da birlik beraberliğin olması halinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını söyledi. Kapaklı'nın ilçe olmakla hiçbir şey kaybetmeyeceğini söyleyen Mandalı, ilçe olduktan sonra hizmetlerin daha da artacağını kaydetti.

2014 yerel seçimlerinin yaklaştığını ifade eden İrfan Mandalı, Samsunlulardan ve tüm Kapaklılardan yerel seçimler ile genel seçimleri birbirine karıştırmamalarını istedi. Kapaklı Belediyesi'nin ülkedeki borcu olmayan ender belediyelerden olduğunu söyleyen Mandalı, "Kasamızda bugün yaklaşık 5 milyon TL paramız var. Bugün istesek İller Bankası'na 50 milyon TL borçlanabiliriz" dedi. Seçimlere kadarki süreçte yetkilerinin kısıtlandığını söyleyen Mandalı, yerel seçimlerden sonra ilçe belediyesi olarak çok daha büyük hizmetlere imza atacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet döneminde bazı iç mihrakların ülkeyi içerden parçalama amacında olduğunu söyleyen İrfan Mandalı, "Kapaklı'da da bu gibi kişiler bizi bu Büyükşehir sürecinde Çerkezköy'e pazarlamaya çalıştılar. Çünkü Kapaklı'nın ilçe olacağına ihtimal vermiyorlardı. Ne mutlu ki bu gibi dar zihniyetli kişilere pabuç bırakmadık. Tekirdağ'ımız Büyükşehir, Kapaklımız da ilçe oldu" diye konuştu.

2012 yılı içerisinde Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan Sünnet Şöleni'nde yaptığı konuşmada Kapaklı Belediyesi'nin kapatılıp mahalle olarak Çerkezköy'e bağlanması halinde insanların boğazına kılçık olacağını söylediğini anımsatan Mandalı, "İlçe olursak da AK Parti'ye geçeceğimi söylemiştim. Biz ilçe olduk. Fakat birileri benim AK Parti'ye geçmemden rahatsız oldu. Çünkü kurulu düzenleri bozulacaktı. Bunun için resmiyette Çerkezköy'den tamamen ayrılacağımız zamanı bekliyorum" dedi.

Samsunluların bozuk yollarla ilgili şikayetini dinleyen ve kendilerine hak verdiğini söyleyen Başkan Mandalı, "Her şeyimiz hazır. Bir an önce yolların yapımına başlamak istiyoruz. Fakat şuan bürokrasi engeline takıldık. İller Bankası'ndan bir evrak bekliyoruz. Bu evrakın elimize ulaşması yaklaşık 1.5 ay sürecek gibi görünüyor. Evrak elimize ulaşır ulaşmaz yol çalışmalarına start vereceğiz. Bu çalışmaların tamamlanması ile Kapaklı'nın yollarının yüzde 98'i yapılmış olacak" şeklinde konuştu.

Kapaklı'nın kabuklarını kırdığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile ilçe olduklarını anımsattı. Kapaklı'nın ilçe olmakla hiçbir şey kaybetmeyeceğini söyleyen Mandalı, "Aksine birçok kazanımımız olacak. 3 bin 300 dekar olan alanımız, köylerin ve Karaağaç Beldesi'nin Kapaklı'ya bağlanmasıyla 20 bin dekarın üstüne çıkacak. Hizmetlerimiz de bu oranda artacaktır" ifadelerini kullandı.

Kapaklı'da artık şehirleşmenin enlemesine değil diklemesine olması gerektiğini kaydeden Başkan İrfan Mandalı, böylece alandan tasarruf edilebileceğini ve yeşil alanların arttırılabileceğini ifade etti. Başkan İrfan Mandalı konuşmasının ardından Samsunluların dilek ve şikayetlerini dinledi. Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın derneklerine yapmış olduğu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Mandalı'ya Samsunlular ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar da eşlik etti. Ziyarette Samsunlu İşadamları, Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ve dernek üyeleri de hazır bulundu.

(MAA)

13.03.2013 10: 14: 18

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı: 'Birileri AK Parti'ye Geçmemden Rahatsız Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement