Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı

İlde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu-Seben karayolunda seyahat eden sürücüler zor anlar yaşadı.

31.10.2016 13:45

İlde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu- Seben karayolunda seyahat eden sürücüler zor anlar yaşadı.

Bolu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yerini gece saatlerine kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı doğal güzellikleri ile ünlü Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Mili parklarında da etkisini gösterirken Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da ise etkisini arttırdı.

Kayak merkezinde sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu- Seben karayolunda yolculuk yapan sürücüler zor anlar yaşadı. Kar ve buzlanma nedeniyle araçları kayan bazı sürücüler yolda kaldı.

Yolda kalan sürücüler araçlarına zincir takarak yollarına devam etti.

Öte yandan, Bolu'nun Gerede ilçesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nun Yeniçağa, Gerede ve Cankurtaran mevkilerinde sürücüler zorlandı.

-İki mevsim bir arada

Bolu'ya yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte bölgede iki mevsim bir arada yaşandı.

Tabiat parkının çevresinde bulunan ve tamamen beyazlayan çam ağaçları ile tabiat parkının içinde bulunan değişik tür ve çeşitteki ağaçların sarı yaprakları görsel şölen oluşturdu.

Gölcük'e İstanbul'dan geldiklerini ifade eden Aybüke Kahyaoğlu, "Gölcük'e ilk defa geldim. Burası çok güzle. Ama hava biraz soğuk. herkesin buraya gelmesini isterim." dedi.

Banu Poyraz,ise İstanbul'un kalabalık ortamından kaçmak için buraya geldiklerini anlatarak, "Çok güzel bir yer. Havası çok temiz. Burası kar yağışı ile birlikte daha güzel olmuş." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement