Kar Yağışı Koçarlı ve Nazilli'de de Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Koçarlı ve Nazilli'de de Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kar Yağışı Koçarlı ve Nazilli\'de de Hayatı Olumsuz Etkiledi

Aydın'ın Koçarlı ve Nazilli ilçelerinde yüksek kesimlerde yer alan, büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen birçok köyün yolu ulaşıma kapandı.

06.01.2015 20:18

Aydın'ın Koçarlı ve Nazilli ilçelerinde yüksek kesimlerde yer alan, büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen birçok köyün yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir ile ilçe belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu kapanan yolların çoğu ulaşıma açıldı. Bölgede ekiplerin küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü görüldü. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, kapanan yollar ve yapılan çalışmaları sosyal medya üzerinden duyurdu.

Koçarlı ve çevresinde etkili olan kar yağışı, 17 mahallenin yolunu ulaşıma kapadı. Yolda mahsur kalanlar, belediyenin iş makinelerinin çalışmaları sonucu yollarına devam edebildi. Soğuk hava nedeniyle kuruyan bazı çam ağaçlarının dalları kırıldı. Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, "Dün akşamdan beri kar yağdı. Bu nedenle dağ mahallerimizde yoğun kar altında kaldı. Bu mahalle yolları çoğu kardan kapanmıştı. Biz belediye olarak büyükşehir belediyesiyle birlikte yol açma çalışmalarını yaptık. Yolların buzlanmaması için tuzlama yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgemiz çam fıstığı ile meşhur olduğu için ağaçlarımız zarar gördü. Bunun için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin de buraya gelerek hasat tespit için çalışmalar yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Nazilli'de de yoğun kar yağışı, mahalleye dönüştürülen birçok köy yolunun kapanmasına neden oldu. Nazilli bölgesinde Kaymakamlık, Belediye ve jandarma kriz masası oluşturdu. Bölgede buzlanmaya karşı ilçe belediye ekipleri, gece boyunca iş makinalarıyla çalışma yaptı Küreme ve tuzlama çalışması sonucu kapanan çok sayıdaki yol açıldı. Dün gece yarısı Aşağı Yakacık Mahallesi'nde başından yaralanan 45 yaşındaki bir kişi, ambulans gidemeyince jandarma aracıyla hastaneye kaldırıldı. Nazilli'nin MHP'li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye ekiplerin kar yağışının etkili olduğu Aşağı Örencik, Yukarı Örencik ve Yaylapınar köylerinde konuşlandırıldığını ve buralarda tuzlama çalışmaları yapıldığını açıkladı.

KARACASU'DA OKULLAR TATİL

Öte yandan Karacasu İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. - Ceyhan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Koçarlı ve Nazilli'de de Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement