Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Çalışmaları Değerlendirdi

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Çalışmaları Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

12.02.2014 16:25  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

KTSO Başkanı Sedat Namal, oda olarak 2 haftalık periyotta yaptıkları çalışma ve ziyaretlerini değerlendirdi.

Başkan Namal, oda olarak Çanakkale ve Bursa'ya gezi yaptıklarını belirterek, "Meclis üyelerimiz ile birlikte Çanakkale ve Bursa'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Üyelerimiz gittiğimiz şehirler bazı sanayi kuruluşlarını gezerek kentte yapılacak bu tür yatırımlarda nasıl bir destek verileceği yönünde bilgi sahibi oldular. Bu noktada zaman zaman bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi. Namal, ayırıca Cumhurbaşkanı ile gittikleri 4 günlük İtalya gezisini de değerlendirerek, " Bu ziyarette a Başbakanımızın yurt dışı gezisindeki gibi bürokratlar ve işadamları mevcuttu. Bunlarla görüş alışverişinde bulunduk. İtalya gezisinde Türkiye'nin AB'ye girme noktasında çalışmaların önemini bir kaz daha gördük. Ülkemizin Avrupa Birliğine girmesi onlara yük olmak yerine destek olmak. Çünkü oradaki birebir görüşmelerde bizim işadamlarımızın önünde 10 İtalyan yatırımcı görüşerek iş yapma çabasında oldular. Karabük'le ilgili olarak demir çeliğe dayalı bir kent olduğumuzdan bürokrat ve işadamları ile Karabük'e ne yapılacağı yönde görüş alışverişinde bulunduk. Karabük tanınan bir kent ama ticaret boyutuyla da tanınmaya başladı" dedi.

YENİ BİNANIN TEMELİ YIL SONUNDA

Göreve geldikten sonra 3-4 projelerinden birinin yeni bina olduğunu anlatan Namal şunları söyledi:

"Bunla ilgili gelişmeler oldu. Öğlebeli'de bulunan 7 dönümlük araziyi bize 2,8 milyon lira bedel çıkardılar. İnşallah yerle ilgili anlaşmamızı yaparak bu yılsonuna doğru temel atmayı hedefliyor. Bunun yanında OSB bölgesine TOBB ile ortak yapacağımız Endüstri Meslek Lisesinin temeli ile ilgilide çalışmalar başladı. Başbakanımızın Karabük'e geleceğini öğrenince o gününe yetiştirip temeli atmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz Cumartesi günü TOBB'un Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu toplantısı vardı. Bende bu kurulun üyesi olduğumdan orada toplantı sonrası ilk toplantının Karabük'te yapılamasını teklif ettim. Sağ olsun Rıfat bey buna sıcak bakarak Nisan ayında burada bir toplantı yapacağız."

Yaklaşan seçimlere ve yaşanan son gelişmelere de değinen Sedat Namal, "Türkiye'de olduğu gibi Karabük'te bir seçim atmosferinden geçiyoruz. Sonuçta seçilecek kişi bizim her zaman temsilcimizdir. Ülkemizin son günlerde geçtiği süreç çok önemli. Buradan işadamlarımıza seslenerek daha temkinli adımlar atmalarını ve özelikle dövizle borçlanmalarda ve yatırırda daha temkinli olmalarını öneriyorum. Bu böyle gitmeyecektir ve düzelecektir" dedi.

BİREYSELLİKTEN TOPLUMSAL PROJELERE GİRMEMİZ LAZIM

Karabük'te birbirine sahip çıkma kavramının olmadığını ve bireysel dertlerle uğraşılmasından dert yanan Namal, " Biz bireysellikten artık toplumsal projelere girmemiz lazım. Yeşil mahalle bölgesindeki haddelerin kaldırılması yönünde daha önce çalışmalarımız vardı. Oranın ıslah alana alınması lazım. Oradaki insanlara daha iyi şartlar sunacaksınız ki yerinden oynatacaksınız. Bizim yer değiştirmedeki amaç ve kazanımımız ne?, Yapılaşma mı, hava kirliliği mi?. OSB ile Kardemir'in mesafesi ne kadar. KARDEMİR bizim mahallemiz gibi oldu. Bizim OSB ile de ileriye dönük sorunlar çıkacak. Orası yetersiz. 200-300 dönüm alanına bir fabrika kurulacak yere yatırımcı gelse böyle bir yerimiz bile yok. Biz 10 yıl sonra yine iç içe kalacağız. Karabük yerleşim noktasında kentsel dönüşüm diyoruz. İlla büyük binalar değil bu dönüşüm. Eskipazar yolu ve Keltepe bölgesine doğru şehir olarak genişlediğimiz 10 yada 20 yıl sonra yine sanayi şehrin içinde olmuş olacak. Bunla ilgili olarak ileriye dönük çalışmalar yaparak bir dizi önlemler almamız lazım. Artık bireysel değil toplumsal projelerle kente bir şeyler katmalıyız. Öte yandan diğer bir sorun ise kantar gösteriliyor. Aslında kantarla ilgili problem yok ve kimse muzdarip değil. Sorun oradaki uygulamadan geliyor. Kanunu her yerde uygulayabilirsiniz ama yumuşatılmış şekli var. Burada uygulamada yanlışlık var. Belediyeye de yazık. Kantardan kaçan kamyonlar Halim deresi tarafından gidince o bölgedeki mahalleye yapılan asfaltta zarar görüyor. Belediye de buna dikkat çekmeli. Belediyenin parası ile bu asfalt atılıyor. Milli servet gidiyor bu yüzden" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement