Karacabey'in 50 Yıllık Rüyası Gerçek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Karacabey'in 50 Yıllık Rüyası Gerçek Oluyor

Karacabey\'in 50 Yıllık Rüyası Gerçek Oluyor

İnegöl'de hayata geçirdiği projeler ve vizyonuyla birçok şehre örnek olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dönem dönem gerçekleştirdiği komşu şehir ziyaretlerini Bursa'nın dağ yöresinde bulunan iki ilçeyle sürdürdü.

07.02.2017 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Gölecik Barajı'nın bir benzeri olan Aydın- Çine Barajı'nın yapımını da gerçekleştirmiş olan Özdoğan Grup'a bağlı Özkar A.Ş. firma sahibi Hüseyin Özdoğan, Gölecik Barajı Proje Müdürü Mustafa Bilgiç ile DSİ 12. Şube Müdürü Çağatay Ünlü tarafından, Belediye Başkanı Ali Özkan'a gerçekleştirilen ziyarette, yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alıverişinde bulunuldu.

Baraj Şantiyesi ve Yaklaşım Yolları Çalışmaları Başladı

Firma yetkilileri, yer teslimi yapılır yapılmaz hızlı bir şekilde baraj alanında şantiye kurma çalışmaları ile barajın yaklaşım yolları çalışmalarına başladıklarını dile getirirken, Türkiye'de başarı ile tamamladıkları diğer tüm baraj, tünel ve karayolu inşaatlarında, 'önce insan felsefesi' ile hareket ettiklerini ve bulundukları yöreden istihdam ettikleri işgücü ve bölge ekonomisine sundukları katkıdan da gurur duyduklarını kaydetti.

Özdoğan Grup'a bağlı Özkar A.Ş. tarafından, daha önce Türkiye genelinde gerçekleştirilen projeler arasında; Ankara- Sivas Hızlı Tren Hattı, Aydın-Çine Barajı, Erzurum- Ayvalı Barajı, Muğla-Bayır Barajı, Çine-Aydın Karayolu gibi ülke gündeminde ses getiren güçlü projelere imza atıldığı bilgisi verilirken, Karacabey Gölecik Barajı inşaat teslim süresinin 1200 gün olarak belirlendiği ve yaklaşık 40 ay olan bu süreden çok daha önce inşaatın tamamlanacağı ifade edildi.

Ali Özkan: İhaleyi Güçlü Bir Firmanın Almasından Sevinçliyiz

Gölecik Barajı'nın Karacabeylilerin 50 yıllık bir özlemi olduğunu ve ilçenin beyaz gerdanlığına kavuşacak olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, Özdoğan Grup ve Özkar'ın ülkenin en önde gelen ve bulunduğu bölgeye değer katan firmalarından biri olduğunu ifade etti.

Gölecik Barajı İlçemize Hayırlı Olsun

Gölecik Barajı'nı her yönden güçlü bir firmanın gerçekleştirecek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden ve inşaat yapım çalışmalarında kendilerine her türlü desteği vermeye de hazır olduklarının altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; "İlçemiz, yıllardır hepimizin hayallerini süsleyen büyük gerdanlığına nihayet kavuşuyor. İlçemiz çeşmelerinden en az 70 yıl süre ile sağlıklı içme suyu akacak. Gölecik suyunun kalite ve nefasetini hepimiz biliyoruz. Bunun yanı sıra baraj, 40 bin dönümlük bir araziyi de sulu tarıma kavuşturacak. İlçemizin yarınlarına büyük değer katacak bu proje, tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karacabey'in 50 Yıllık Rüyası Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement