Karacadağ Şiir Akşamları - Son Dakika
Kültür Sanat

Karacadağ Şiir Akşamları

Karacadağ Şiir Akşamları

Diyarbakır'da "1. Karacadağ Şiir Akşamları" şiir severleri bir araya getirecek. Yöresel müzik dinletisi de etkinliğe renk katacak.

19.09.2014 18:47

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen "1. Karacadağ Şiir Akşamları" şiir severleri bir araya getirecek.

Gazi Köşkünde yapılacak şiir dinletileri etkinliği ile başlayacak. Şiir dinletilerinin yanı sıra söyleşi, Diyarbakır yöresel müzik dinletisi ve tarihi mekânlarda gezilerle birbirinden değerli şairler ağırlanacak. Programda Türkiye'nin 11 farklı ilinden 23 Diyarbakır'dan 19 toplam 42 şair yer alacak. Programın amacı Diyarbakır şairlerini ve edebiyatseverlerini Türkiye genelindeki şairlerle buluşturmak.

Tarihin her döneminde ilgi odağı olan Diyarbakır'da her dönemde önemli devlet adamları, sanatçılar, şairler, yazarlar ve bilim adamları yetiştiği belirtilen Valilik açıklamasında etkinlik ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"1.Karacadağ Şiir Akşamları" ile gayemiz ilimizin kültürünün ve sanatının temel taşlarından olan şiirini, daha iyi idrak etmektir. Herkesin kendi yaşamından kareler bulacağı şiir akşamlarında kültürün, edebiyatın, sanatın ve şiirin canlandırılması düşünülmektedir. Bu düşünceyle etkinliğe katılacak olan şairleri, davetlileri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. İlki düzenlenecek olan şiir akşamlarına yurdumuzun farklı illerinden değerli şair ve edebiyatçılar katılım sağlayarak, güzel şiirleriyle programa duygu ve renk katacaklar. Etkinliklerde şiir dinletileri olacak ve Diyarbakır ezgileriyle kimi zaman duygusal kimi zaman heyecan dolu anlatımlarla katılımcılara unutulmayacak anlar yaşatılacak"

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement