Karadeniz, Üniversiteli İkizlere "Ekmek Kapısı" Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Karadeniz, Üniversiteli İkizlere "Ekmek Kapısı" Oldu

Trabzon'da üniversite mezunu ikizler, eğitim gördükleri bölümlerle ilgili iş bulamayınca, rızıklarını Karadeniz'in hırçın sularında aramaya başladı.

15.12.2014 13:18  Güncelleme: 13:30

ATİLLA KURTOĞLU - Trabzon'un Arsin ilçesinde üniversite mezunu ikizler, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) umduklarını bulamayınca, ekmeklerini Karadeniz'in hırçın sularından çıkarmaya başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Şafak ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan ikizi Sönmez Ustaömer, okullarınden mezun olduktan sonra çeşitli kurum ve kuruluşlara iş başvurusu yaparak, eğitim aldıkları mesleklerini yapmak istedi.

İş bulamayan ikizler, KPSS'den de istediklerini alamayınca yaz tatillerinde hobi olarak yaptıkları balıkçılığı, profesyonel şekilde devam ettirmeye karar verdi.

Kardeşlerden Şafak Ustaömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite okuduğu yıllarda okul harçlığını çıkarmak için amcasının yanında balıkçılık yaptığını söyledi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamayınca balıkçılığı profesyonel olarak sürdürmek istediğini belirten Ustaömer, "Amcamla çalışırken hayalini kurduğum teknemi yaklaşık 7 yıl önce aldım. Tekneyi elden geçirdikten sonra diğer üniversite mezunu ikizimle profesyonel balıkçılık yapmaya başladık" diye konuştu.

Ustaömer, evleri deniz kenarında olduğu için çocukluğundan beri balıkçılarla iç içe olduğunu dile getirdi.

Amcasının da iyi bir balıkçı olduğunu ve mesleği onlardan öğrendiğini anlatan Ustaömer, şunları kaydetti:

"Balığın durumuna göre tayfam oluyor. Bazen babam, bazen de reisimle balığa çıkıyorum. Her mevsimin balığı ayrıdır. Mesela yazın barbunu kimse sevmez, 'kokar' diye, kışın daha iyidir. Mezgit ise yılın her günü çıkar. Bu aralarda palamut bitti, bizi bekleyen mezgite döndük. Öğleden sonra açıldığımız denizde, ortalama 80 metre derinliği bulduk mu ağları seriyoruz. Denize saldığımız bu ağları sabaha karşı toplamaya başlıyoruz. Balığın durumuna göre balık azsa ağları tekrardan seriyoruz ve ertesi gün çekmeye geliyoruz. Bunu sürekli bu şekilde her gün yaparız. İnşallah mezgitten sonra mart ve nisan aylarında kalkan avına çıkacağız."

"Balıkçılığa fazla hevesli değilim ama..."

Sönmez Ustaömer de üniversite okuduktan sonra KPSS sınavına hazırlandığını, kazanamayınca ikiz kardeşiyle balıkçılık yapmaya karar verdiğini aktardı.

Yaşamı boyunca çoğu şeyi kardeşiyle yaptığını ifade eden Ustaömer, "Doğumumuz beraber, yaşamımız beraber, hayatımız beraber ve her şeyimiz beraber. İkiziz zaten. Balıkçılığa fazla hevesli değilim ama baktım şartlar böyle, para kazanıp geçimimi sağlamak için ikiz kardeşimle balıkçılık yapmaya başladım" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karadeniz, Üniversiteli İkizlere 'Ekmek Kapısı' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement