Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı

Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı

30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçiminde Karaisalı Belediyesi meclis üyeliklerine seçilenler ilk toplantısını yaptı.

12.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçiminde Karaisalı Belediyesi meclis üyeliklerine seçilenler ilk toplantısını yaptı.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın daveti üzerine Belediye başkanlık makamına gelen 15 meclis üyesi için oturacak yer kalmadı. Abdullah Sakarya, Abdulcelil Sak, İsa Davarcı, Mustafa Ekici, Osman Kurdak, Mustafa Durak, Hasan Köylü, Celalattin Sürme, Esat Köse, Hakan Arıcı, Cumali Işıl, Hasbi Özenir, Rıfat Köroğlu, Durdane Copuroğlu ve İlyas Karabulut'tan oluşan meclis üyelerine seslenen Aslan, "Bu ilk toplantımız böyle oldu. Bundan sonraki toplantımız yan tarafta bulunan Kütüphane'nin üzerinde yapacağız. Kiracı ayrıldı, iç tefrişini yaptıktan sonra Meclis toplantılarımız artık orada yapılacak" dedi.

Aslan, yeni meclis üyelerinin kendilerini tanıtmalarını istedi. Mecliste görevli Belediye personelleri ve daha sonra da meclis üyeleri sırayla kendilerini tanıttılar.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLİKLERİ AK PARTİ'DEN

16 maddeden oluşan gündeme geçildi. Bir yıl görev yapacak olan Meclis 1. Vekili ile 2. Meclis Vekilliği için MHP Aday önermedi. AK Parti ise A. Celil Sak ve Osman Kurak'ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonunda A. Celil Sak'a 14, Osman Kurak'a 15 ve Abdullah Sakarya'ya ise 2 oy çıktı. Buna göre Meclis 1. Başkan Vekilliğine Osman Kurdak, 2. vekilliğe ise A. Celil Sak seçilmiş oldu.

ZABIT KATİPLİKLERİ AK PARTİ'DE

Karaisalı Belediye Meclisinde 2 yıl süre ile görev yapacak meclis zabıt katiplikleri için AK Parti Hasan Köylü ve Hasbi Özenir'i aday gösterdi. MHP Grup Sözcülüğünü yapan Rifat Köroğlu ise aday göstermeyeceklerini ifade etti. Yapılan gizli oylama sonucunda Hasan Köylü ve Hasbi Özenir meclis katibi oldular.

DAİMİ ENCÜMENLER AK PARTİ'DEN

Daha sonra bir yıl süre ile görev yapacak olan Daimi Encümen üyeliği için seçim yapıldı. 2 kişinin seçileceği encümen üyelikleri için AK Parti Mustafa Ekici ve A. Celil Sak'ı, MHP ise Esat Köse ve Mustafa Durak'ı aday gösterdi. Oylama sonucunda Sak ve Ekici 8'er oy aldı. MHP adayları da 7'şer oy aldı. Bunun üzerine AK Parti adayları arasında kura çekildi. Kura sonucu A.Celil Sak ve Mustafa Ekici encümen üyesi oldular.

İHTİSAS KOMİSYONLARINDA AK PARTİ ÜSTÜNLÜĞÜ

5'er kişiden oluşacak 5 ayrı komisyon üyeliklerinde 3 kişi AK Parti'den, 2 kişi de MHP'den seçildi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

Abdullah Sakarya, Mustafa Ekici, Hasan Köylü (AK Parti) İsa Davarcı, Esat Köse (MHP)

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

A. Celil Sak, Celalettin Sürme, Osman Kurdak ( (AK Parti) Rifat Köroğlu, Hakan Arıcı (MHP)

TARIM, ORMAN VE KÖY (MAHALLE) KOMİSYONU

İlyas karabulut, Hasbi Özenir, Durdane Çopuroğlu (AK Parti) Mustafa Durak, Cumali Işıl (MHP)

EĞİTİM, KÜLTÜR GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Hasan Köylü, Celalettin Sürme, Hasbi Özenir (AK Parti) Rifat Köroğlu, Hakan Arıcı (MHP)

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Osman Kurdak, Durdane Çopuroğlu, Mustafa Ekici (AK Parti) Cumali Işıl, Mustafa Durak (MHP) - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement