Karakaya Baraj Gölü'nde Kirliliğin Önüne Geçilecek - Son Dakika
Yerel

Karakaya Baraj Gölü'nde Kirliliğin Önüne Geçilecek

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB), Karakaya Baraj Gölüne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan ve Hekimhan İlçelerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak, gölde kirliliğin önlenmesi için projeler hazırladı.

04.01.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB), Karakaya Baraj Gölüne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan ve Hekimhan İlçelerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak, gölde kirliliğin önlenmesi için projeler hazırladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karakaya Baraj Gölünün korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan KAYHİB tarafından, baraj gölüne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Baraj gölünü turizme kazandırmak ve göldeki kirliliği önlemek için 2015 yılında kurulan KAYHİB yetkilileri, baraj gölüne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan İlçelerinde fizibilite çalışmalarını yaptı.

Hazırlanan projelerin Kültür ve Turizm Bakanlığınca kabul edilmesinin ardından, 14 mahallenin kanalizasyon hattının yapımı için Bakanlık tarafından 8 milyon 567 bin lira bütçe ayrıldı. Ödeneğin ilk etapta 1 milyon 200 bin lirası gönderildi.

Ödenekle, Arguvan İlçesindeki Gümüşlü, Morhamam, İçmece, Karababa  mahalleleri, Kale İlçesi İkizpınar, Sarıot ve Bent mahalleleri, Yazıhan İlçesinde Dedekargın, Tecirli, Ambarcık ve Bereketli mahalleleri, Yeşilyurt İlçesi Bindal ve Sütlüce mahalleleriyle Battalgazi İlçesi Toygar Mahallesine kanalizasyon hattı yapımına başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karakaya Baraj Gölü'nde Kirliliğin Önüne Geçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement