Karasu Islah Projesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Karasu Islah Projesi Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Muş Şube Müdürü Mehmet Yılmaz, Karasu Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların devam ettiğini, bu yıl 17 milyon liralık bütçeyle 9 kilometrelik bölgenin ıslah edileceğini söyledi.

23.06.2015 11:58

Devlet Su İşleri (DSİ) Muş Şube Müdürü Mehmet Yılmaz, Karasu Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların devam ettiğini, bu yıl 17 milyon liralık bütçeyle 9 kilometrelik bölgenin ıslah edileceğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, projenin üçüncü ve son etabına girdiklerini ve bugüne kadar 4 köprünün yanı sıra 20 kilometrelik ıslah çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Havaların yağışlı olması nedeniyle çalışmalara geç başladıklarını ifade eden Yılmaz, "Özellikle ilkbaharda dere yatağının çok bataklık olması araçların çalışmasını engelliyor. Bu açıdan çalışmalarımıza mayıs ayının sonlarına doğru başlamak zorunda kalıyoruz. Mevsimin kısa olması nedeniyle çalışmalarımızı istediğimiz ölçüde yapamıyoruz" diye konuştu.

Islah çalışmalarının Muş Ovası'nın verimli kullanması açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, proje bittiğinde, 119 kilometre olan Karasu Nehri'nin uzunluğunun 60 kilometreye düşeceğini dile getirdi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ayrıca her yıl ilkbaharda, kar erimesi ve aşırı yağışlardan dolayı, tarım arazilerini su basıyor ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerini de olumsuz etkileniyor. Vatandaş araziyi sürmede ve ekmede büyük sıkıntı yaşıyor. Bu proje tamamlandığında, Karasu taşkınları önlenecek ve nehir çevresindeki yerler değerlenecek. Şu anda çalışmalarımız merkeze bağlı Sungu Beldesi mevkisinde devam ediyor. Bölgede grup yolu geçtiği için burada büyük bir köprünün inşaatına başladık. Proje kapsamında 4 kilometre arayla köprü yapmamız gerekiyor."

Yılmaz, çalışmalarda ödenek sıkıntısı da yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karasu Islah Projesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement