Karatekin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Karatekin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Karatekin Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu

Çankırı Karatekin Üniversitesi 8. Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni yapılan etkinliklerle sona erdi.

16.05.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Karatekin Üniversitesi 8. Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni yapılan etkinliklerle sona erdi.

Uluyazı Kampus alanında yapılan mezuniyet törenine Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Savaş, dekan ve müdürler ile mezun öğrencilerin tören geçidi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesi ile başlayan mezuniyet töreninde ilk konuşmayı öğrenci konseyi başkanı Adnan Taha Tuğrul yaptı.

SULTAN CEYLAN'I UNUTMADI

2014 yılında Uluyazı Kampus alanında rahatsızlanarak hayatı kaybeden Sultan Ceylan'ın resmi ile kürsüye çıkan Tuğrul, ÇKÜ'nün ayrıştırmadığını, dışlamadığını, bölünmediğini, bir ve bütün olduğunun altını çizerek, "Yiğit Çankırı halkı bize sahip çıktı, üniversite ile halk içice olmuştur. Türkiye'nin her üniversitesinde olaylar yaşanırken bizim üniversitemiz gülen yüzünü göstermiştir" dedi.

ÜFF DEMEYİN!

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Savaş, konuşmasında ailelere seslenirken, "Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı daha donanımlı, hayata hazır şekilde, hiçbir zarar görmeden sizlere iade ediyoruz. Onları kendi çocuklarımızdan ayırt etmedik" ifadelerini kullandı.

"Biz sizin babanız mesafesinde olmak için gayret ettik" sözleri ile öğrencilere seslenen Rektör Savaş, "Anne-babanızın üzerinizdeki emeğini unutmayın. Onlara asla 'üff' demeyin. Çok sıkıntılı günler geçirdik ama asla 'üff' demediniz. Bu üniversitenin, bu memleketin huzurunu bozacak hiçbir şey yapmadınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum, yolunuz, bahtınız açık olsun" diye konuştu.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Karatekin Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına rağmen geleceğe emin adımlarla yürüyen ender üniversitelerden biri olduğunu belirterek, "Çankırı halkı ile üniversitenin kenetlenmesi çok önem arz ediyor. Sizlerin talepleri konusunda elimizden gelen desteği verdik. Ulaşımla ilgili başarısız olduk. Onu da çözdük. Öğrencilerimiz konforlu araçlardan 2 hafta boyunca ücretsiz yararlanacaktır" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise Karatekin Üniversitesi'nin hızla gelişip güçlendiğini ifade ederek, "2011 Ağustos'unda Çankırı Valisi olarak göreve başladığım günden bugüne değin Çankırı Karatekin Üniversitesi'ndeki gelişmeleri dikkatle izlemekte, yakından takip etmekte ve gerekli katkıları sunmaktayım. Ancak, şu hususunda bilinmesini isterim ki, Çankırı Karatekin Üniversitesi'ndeki büyük gelişmelerin en önemli mimarı elbette ki Sayın Rektörümüzdür. Üniversitemizin, hem kendisiyle aynı tarihte kurulan hem de kendisinden önce kuruluş aşamasını tamamlayan birçok üniversiteyi, gerek fiziksel alt yapı gerekse de akademik anlamda geride bırakmış olması dikkat çekici bir başarıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde.

Vali Özcan, öğrencilere 'Çankırı'yı unutmayın ve güzel hatırlayın' nasihatinde bulundu. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karatekin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement