Kardeşimin de Olsun Projesi" Dostluk Köprüsü Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Kardeşimin de Olsun Projesi" Dostluk Köprüsü Kuruyor

Bağcılar'da hayata geçirilen proje kapsamında Karacoğlan İlkokulunca toplanan 82 koli okul malzemesi, 233 öğrencinin eğitim gördüğü ve 16 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu'na gönderilecek.

08.01.2014 16:55

Bağcılar'da hayata geçirilen "Kardeşimin de Olsun Projesi" kapsamında Karacoğlan İlkokulunca toplanan 82 koli okul malzemesi, 233 öğrencinin eğitim gördüğü ve 16 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu'na gönderilecek.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, eğitim seferberliği kapsamında önemli projelere ev sahipliği yapılıyor.

Okulların dış cephelerinin yenilendiği, öğrencilere akıllı tahtada eğitimin verildiği ve spor alanlarının inşa edildiği ilçe, "Kardeşimin de Olsun Projesi"ne de öncülük ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında yardım talep eden okullara el uzatılıyor.

Yeni bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje, eğitim alanında önemli bir görevin yerine getirilmesine vesile oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, yardım talebinde bulunan okulların gönderdiği mektubu değerlendirmesi sonucunda yardım talebinde bulunan okul, Bağcılar'daki bir okul ile "Kardeş Okul" olarak eşleştiriliyor. Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği tarafından hazırlanan yardım malzemeleri tasnif edilerek kolilere konuluyor. İçerisinde kırtasiye, kitap, giyim eşyası, oyuncaktan oluşan malzemeler daha sonra ihtiyaç sahibi okula gönderiliyor.

"Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki dostlukların devam etmesini diliyoruz"

Proje kapsamında, Bağcılar Karacoğlan İlkokulu, malzeme talebinde bulunan Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu'nun malzeme talebinde bulunması üzerine harekete geçti.

Bağcılar Karacoğlan İlkokulu, kardeş okul olan Kırıkkale'nin Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu'nun mektubunu inceledi. Ardından toplanan malzemeler tasnif edildi. Aralarında görsel eğitim materyalleri, projeksiyon makinesi, okul öncesi çocuklar için oyuncaklar, ilk ve ortaokul seviyesine uygun okuma kitapları, satranç takımı, spor malzemeleri, eğitim ve öğretimde kullanılabilecek teknolojik malzemelerin de olduğu koliler hazırlandı.

Kırıkkale'nin Mahmutlar Köyü Okulu'na götürülecek 82 koli, Karacaoğlan İlkokulu Müdürlüğü tarafından teslim edilecek.

20 okul kardeş okul oldu

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, 2013-2014 öğretim yılında 20 okulun "kardeş okulu" olduğunu belirtti.

Projeyi öğrencilerin paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraber yaşamayı öğrenmeleri adına başlattıklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Proje amacına uygun şekilde devam ediyor. Her yıl Anadolu'nun farklı illerine ve ilçelerine Bağcılar Belediye Başkanımız sayın Lokman Çağırıcı'nın desteğiyle kitaplar gönderiyoruz. Şu ana kadar yardım talebinde bulunan birçok il ve ilçemizdeki okula yardım eli uzattık. Okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize projeye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizdeki İsa Yusuf Alptekin İlkokulumuz Maraş'ın Kümperli Köyü'ne, İbn-i Sina Lisemiz Sakarya'nın Akyazı ilçesine kardeşlik elini uzattı. Şimdi de Karacoğlan İlkokulumuz, Aşağı Mahmutlar Köyü Okulu için seferber oldu. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki bu dostlukların devam etmesini diliyor, emeği geçenleri gönülden kutluyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardeşimin de Olsun Projesi' Dostluk Köprüsü Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement