Karesi ve Schwabisch Hall Tecrübeleri Paylaşacak - Son Dakika
Güncel

Karesi ve Schwabisch Hall Tecrübeleri Paylaşacak

Karesi'nin Schwabisch Hall temasları sürüyor

14.10.2014 17:18

Schwabisch Hall ziyaretinin 3'üncü gününde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell ile görüşen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Balıkesir'e gelecek olan Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyet ile ortak yatırımlar ve sanayi tecrübeleri konusunda paylaşımlarda bulunacaklarını söyledi.

Ekibiyle birlikte kardeş şehir Schwabisch Hall'deki temaslarına devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall ile her anlamda kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini ifade etti. Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyetin 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Balıkesir'i ziyaret edeceğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Belediye Başkanı Pelgrim ve heyetin ziyaretinde; enerji konusunda belediyeler olarak nasıl ortak yatırımlar yapabiliriz, iş adamlarımızı, fabrikalarımızı ve sanayi tecrübemizi nasıl birleştirebiliriz. Bu konularda paylaşımlarda bulunacağız" dedi.

SANAYİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan kalabalık ekip kardeş şehir Schwabisch Hall'deki temaslarının 3'üncü gününde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell ile buluştu. Almanya'da 80 tane sanayi odasının olduğunu söyleyen Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell , Schwabisch Hall'in nüfusunun 850 bin, yüzölüçümünün ise 4 bin 750 kilometrekare olduğunu ifade ederek, "Avrupa'da kilometrekareye 180 kişi düşüyor. Bu durum, burada daha dar alanda sıkışma olarak karşımıza çıkıyor. Almanya'da sıkıştırılmış organize sanayi bölgeleri var. Bazı bölgeler ise tamamen hayvancılık ile uğraşıyor" dedi.

ENERJİ KAYNAKLARINI İNCELEDİLER

Schwabisch Hall'de hayvancılık ile uğraşan önemli bir kesimin olduğunu kaydeden Franz Henschell, "40 yıl önce tarım ve hayvancılık insanlara yetmediği için endüstriye yönelim oldu. Köylerden gelen rençberler sanayide çalışabilsinler diye tedbirler alındı. Dönüşüm olmasına rağmen bölgede hala profesyonel olarak rençberlik devam ediyor. Tarım işçiliğinde de muazzam bir değişim oldu. Küçük makinelerle büyük işler görüyoruz" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz ve ekibi ziyaretinin ardından Optima Ambalaj Şirketi'nde incelemeler yaptı. Elektrik dağıtım merkezini de gezen Başkan Yücel Yılmaz ve ekibine grup başkanı Armin Kellermann eşlik etti. Merkezde, her türlü enerji kaynağından faydalandıklarını ifade eden Kellermann, kullanılan teknolojiler hakkında heyete bilgiler verdi.

SİNERJİMİZİN FARKINDAYIZ

Schwabisch Hall'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehircilik ve sanayi konusunda Almanya'dan örnek alınması gereken bir çok konu olduğunu ifade etti. Eylül ayında da Schwabisch Hall'i ziyaret ettiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bu ziyaretimizin amacı ise şirketlerinizi incelemek" dedi. Türkiye'nin bütçesini son 10 yılda 10 katına çıkardığını dile getiren Başkan Yılmaz, "Türkiye, büyüme hızını dünyadaki global krize rağmen yüzde 4 arttırdı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında genç nüfusun en fazla olduğu ve sinerjisinin farkında olan bir ülkeyiz" açıklamasında bulundu.

TECRÜBE AKTARIMI OLACAK

Karesi İlçesi'nde değişim yapmayı arzuladıklarını, bunun için de Schwabisch Hall'in tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyetin 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Karesi'yi ziyaret edeceğini hatırlatarak, "Kendimizi tanıtmak için ciddi hazırlıklar yaptık" dedi. Balıkesir'in İstanbul'un 3 katı büyüklüğünde olduğunu söyleyen Yılmaz, Balıkesir hakkında Alman heyete bilgi verdi.

ZİYARETLERİ ÖNEMSİYORUZ

"Her anlamda sizinle kardeş şehir olmak istiyoruz" diyen Başkan Yücel Yılmaz, "Belediye Başkanı Pelgrim ve heyetin ziyaretinde; enerji konusunda belediyeler olarak nasıl ortak yatırımlar yapabiliriz, iş adamlarımızı, fabrikalarımızı ve sanayi tecrübemizi nasıl birleştirebiliriz. Bu tür konularda paylaşımlarda bulunacağız" dedi. Balıkesir'in birinci derece deprem kuşağında yer aldığını bu nedenle değişime ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Hızlı bir şekilde ve sağlam binalar yapmayı planlıyoruz. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı düşünüyoruz. O yüzden bu ziyaretleri önemsiyoruz" dedi.
 

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karesi ve Schwabisch Hall Tecrübeleri Paylaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement