Karkamış Sınırında Yoğun Önlem - Son Dakika
Güncel

Karkamış Sınırında Yoğun Önlem

Karkamış Sınırında Yoğun Önlem

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden dün açılan ateşe karşılık verilmesinin ardından yaşanan gerginlik bugün yerini sessizliğe bıraktı.

29.01.2016 12:22

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden dün açılan ateşe karşılık verilmesinin ardından yaşanan gerginlik bugün yerini sessizliğe bıraktı. Türk askerlerinin karşılık vermesiyle 5 IŞİD'linin öldürüldüğü sınır hattında, askerler ise yoğun önlemini sürdürüyor.

IŞİD'in Carablus'un kontrolünü elinde bulundurması nedeniyle Karkamış'ta yoğun önlem alan güvenlik güçleri, sınır hattının 4 metre yüksekliğindeki beton bloklarla kapatılması için çalışma başlattı. Güvenlik güçleri, sınır hattındaki mayınlı arazinin beton blokların yerleştirilmesi sırasında olumsuz bir durum yaşatmaması için 2 hafta önce mayın temizleme aracını Karkamış sınırına getirdi. Sınır hattındaki mayınları bu şekilde temizleyerek duvar örme işlemini sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye dün akşam saatlerinde Carablus bölgesinden ateş açıldı.

ÇATIŞMA ÇIKTI, 5 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Mayın temizleme görevini sürdüren askerleri hedef alan IŞİD militanlarının açtığı ateşte seken mermiler, sınır hattındaki Karkamış Belediyesi ile bazı evlere de isabet etti. Yaşananlar üzerine belediye binası ve sınır hattındaki evlerde yaşayanlar tahliye edildi. Sınır hattında bulunan askerler de ateşin açıldığı bölgeye angajman kuralları kapsamında ateşle karşılık verdi. Obüs ve tanklarla da Carablus'taki IŞİD hedefleri ateş altına alındı. Bu sırada sınır hattına kamyonetle gelen 5 IŞİD militanı da güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

HAYAT NORMALE DÖNDÜ, ÖNLEMLER EN ÜST SEVİYEDE

Gece boyu sınırda yaşanan gerginlik, sabah saatlerinde yerini sessizliğe bıraktı. Dün geceyi başkalarının yanında geçiren vatandaşlar, sınır hattındaki evlerine dönerken, tahliye edilen Karkamış Belediyesi de bu sabah yeniden hizmet vermeye başladı. Yaşananların ardından teyakkuz durumuna geçen asker ise sınırda kuş uçurtmuyor. Carablus'u gören hakim noktalar ile sınırın kritik noktalarında zırhlı araçlar ile önlem alan askerler, devriye göreviyle de gelişmeleri anlık olarak takip ediyor.

Valilik tarafından özel güvenlik bölgesi uygulaması kapsamına alınan ilçeye, yabancıların girişine de izin verilmiyor. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karkamış Sınırında Yoğun Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement