Kars'ta "Kayıp Çocuklar" Konulu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta "Kayıp Çocuklar" Konulu Bilgilendirme Toplantısı

Kars\'ta "Kayıp Çocuklar" Konulu Bilgilendirme Toplantısı

Kars'ta "Kayıp Çocuklar" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

29.05.2014 15:07

Kars'ta "Kayıp Çocuklar" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar başkanlığında Asayiş Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşgıran ve Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı katıldı.

Alemdar, geçtiğimiz günlerde Kağızman ilçesinde 10 yaşında bir kız çocuğunun kaybolduğunu, 2 saat sonra polis ekiplerince bulunarak ailesine teslim edildiğini söyledi.

Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı duyarlı çalışmalar neticesinde kayıp kız çocuğunun 2 saat sonra bir mahallede bulunduğunu belirten Alemdar, şöyle devam etti:

"Vatandaşımız tabi ki meydana gelen bir takım olaylarda, konularda çok duyarlı davranıyor. Özellikle 155'e gelen ihbarlarda bunu hissedebiliyoruz. Ancak bu konulara dikkat çekmek istiyoruz. Çocuklar çok dikkat etmeyebilir. Dışarıda oynuyor, okuldan çıkmıştır veya okulun olmadığı bir vakittedir, çocuğun olmaması gereken bir yerdedir. Bu konularla ilgili pek ihbar almıyoruz. Zaten bizim ilgiyi çekmek istediğimiz noktada budur. Tabiki sadece çocuklarla ilgili değil, bütün suçlarla alakalı bir konu ama özellikle çocuklarımız bizim geleceğimiz olduğu için bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuya da halkımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Burada halkımıza bir algı oluşturmak istiyoruz. Yaşı kaç olursa olsun. Çok önemli değil şu an çocuklar için konuşuyoruz belki ama yetişkin insanlar içinde aynı şey geçerli."

Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı da Kars'ta 4 çocuğun kayıp olduğunu ifade ederek, "Bunların bulunması için çalışmalar yapılıyor. Bir çocuğumuzun yerini tespit ettik. 3 çocuğumuzla ilgili de Türkiye genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çocuklar 16 ve 17 yaşlarında. Tespit ettiğimiz çocuğumuz çıktığı birisiyle gitmiş. Sağlık ve genel durumu iyi. Kayıp olan çocukların 1'i erkek 3'ü kız, bunlar evlenme vaadiyle evlerini terk eden çocuklarımız" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta 'Kayıp Çocuklar' Konulu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement