Kars Ülkü Ocakları Türkmenlere Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

Kars Ülkü Ocakları Türkmenlere Yardım Kampanyası Başlattı

Kars Ülkü Ocakları Türkmenlere Yardım Kampanyası Başlattı

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

28.11.2015 10:05

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya çerçevesinde yardım kolileri de gelmeye başladı.

10 günden fazladır Bayırbucak Türkmenlerinin zulüm altında yaşadığını ifade eden Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, "Sizlerin de malumu olduğu gibi Suriye'de şuanda bir savaş, iç çatışma var. 10 günden fazladır Türkmendağı etrafında Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında yaşıyor. Rusya, Suriye, İran askeri birlikleri havadan, karadan ve denizden tek hadefleri Türkmendağı'nı düşürmek. Oradaki soydaşlarımızın neler çektiğini hepimiz yakından görüyoruz" dedi.

Bayırbucak Türkmenleri için Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'ın talimatıyla başlatılan kampanyaya Karslıların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Adıgüzel, yardım kolilerinin gelmeye başladığını söyledi.

Tolga Adıgüzel, " Bizlerde Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak, il ocakları,,ilçe ocaklarımız Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla "Türkmendağı'ndaki Soydaşlarımız Yalnız Değildir." Kampanyası ile elimizden geldiği kadar gıda, giyim maddi, nakdi yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Bugünden itibaren yardımlarımız ulaşmıştır elimize. Nasip olursa 30 Kasım'a kadar amacımız 600-700 kolinin üzerinde giyim, gıda, kuru gıda, bakliyat bunları Hatay Yayladağ'a ulaştırmak" diye konuştu.

Yarım kampanyası başta Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta olmak üzere belediye çalışanlarının da destek verdiğinin altını çizen Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, bir kamyon yardım malzemelerini 30 Kasım 2015 tarihine kadar Kars'tan Hatay'a göndereceklerini belirtti.

Adıgüzel, "Başta Kars Belediye Bakanımız Murtaza Karaçanta, belediyedeki arkadaşlarımız, müdürlerimiz, amirlerimiz, çalışanlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız Kamu Sen, Türk Eğitim Sen, Türk Sağlık Sen'den Üniversiten hocalarımızdan, emniyet teşkilatımızdan, duyarlı vatandaşlarımızdan son derece kampanyamıza ilgi ve alaka vardır. Allah izin verirse 30 Kasım'a kadar 600-700 kolinin üzerinde bir yardımız Kars'tan Hatay'a göndereceğiz. Buda bir kamyon ediyor. Yüce rabbim herkesten razı olsun, karınca misali safımız bellidir. Hazreti İbrahim Peygamberin ateşine su taşımak için bizlerde buradan gönüllüyüz. Yüce rabbim herkesin hayrını kabul etsin" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı'na gelen yardım kolileri ülkücüler tarafından ocak binasına taşındı. 30 Kasım 2015 tarihine kadar devam edecek kampanya sonrasında toplanan yardım kolileri kamyon ile Hatay'a gönderilecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Ülkü Ocakları Türkmenlere Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement