Karşıyaka'ya Yapılması Düşünülen Stat - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'ya Yapılması Düşünülen Stat

Karşıyaka\'ya Yapılması Düşünülen Stat

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar: "Yalı'da konut alanına denk gelen bölge 15 bin kişilik bir stadyumun yükünü kaldıramaz"

08.07.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yalı'da yapılması düşünülen yeni stadyum projesinin UEFA ve FIFA kriterlerine uymadığını savunarak, "Yalı'da konut alanına denk gelen bölge 15 bin kişilik bir stadyumun yükünü kaldıramaz" dedi.

Akpınar, yaptığı açıklamada, stat yapmak kadar, kentin geleceğini iyi planlama görevlerinin de olduğun, Karşıyaka'da yapılacak yeni stadın bu yaklaşımları için bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Karşıyaka sahilindeki eski stadın yenilenerek 15 bin seyirci kapasiteli stadyuma dönüştürülmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını ileri süren Akpınar, şunları kaydetti:

"Yalı'nın, mevcut planlarda tanımlı olan saha ölçüleri profesyonel maçların yapılması için uygun değil. İhale sürecinde inşaat mevzuatına uyulmadı. Konut alanına denk gelen bölge 15 bin kişilik bir stadyumun yükünü kaldıramaz. Stat halkın kullanımına açık bırakılmalı. Yalı'daki stat TFF, UEFA ve FIFA'nın güvenlik kriterlerine uymuyor. Her 7 kişiye bir otopark ve giriş çıkışlarda, rakip ile ev sahibi takımın karşılaşmaması şartı bile sağlanamıyor. Örnekköy'de, tamamı Büyükşehir Belediyesi'ne ait 53 bin metrekarelik arazi üzerinde yapmayı düşündüğümüz stat projesinin önünde teknik ve fiziki bir engel yok. Üstü kapanabilir, en az 16 bin kişilik bir stadyum, yüzme havuzu ve 3 bin araçlık otopark ile kulübe gelir getirecek mağazaları kentimize ve Karşıyaka Spor Kulübümüze kazandırmak istiyoruz."

Akpınar, son dönemde Antalya, Kayseri, Akhisar, Bursa'da yapılan statlarının şehir dışında olduğunu hatırlatarak, " Ali Sami Yen Stadı'nın yenilenme sürecinde, o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da kent içinde kalan bir stadın kapasite artışına karşı çıkmış, bu yönde demeçler vermişti. Aynı hassasiyetin Yalı Stadı için de gösterilmesini istiyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'ya Yapılması Düşünülen Stat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement